Παραμένει υβριδικό και δεν θα γίνει ηλεκτρικό το επόμενο Toyota Prius

Toyota Prius

Η Toyota άφησε να εννοηθεί ότι η νέα γενιά του -υβριδικού προπάτορα- Prius θα έχει εντυπωσιακά στοιχεία ισχύος και κατανάλωσης ενέργειας - αλλά δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί σε αμιγώς ηλεκτρικό, ακόμα.

Η ιαπωνική εταιρεία αναφέρθηκε στο νέο Prius, στο πλαίσιο της εκδήλωσης E-Volution (στην οποία συζήτησε τα μελλοντικά της πλάνα), αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κάνει ένα μεγάλο τεχνολογικό άλμα - χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή ακριβή στοιχεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν το παρόν, η τρέχουσα γενιά του Prius διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 8,8 kWh, που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 40 χιλιομέτρων. Θυμίζουμε ότι ο θερμικός του κινητήρας είναι ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.8 λίτρου, και συνδυάζεται από μικρό ηλεκτροκινητήρα για να αποδώσουν μαζί 121 ίππους, με μέση κατανάλωση 4,5 lt/100km.

Η καινούρια γενιά του Prius δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, διότι η Toyota θέλει να διατηρήσει την τιμή του σε προσιτά επίπεδα, και φημολογείται ότι θα εξακολουθεί να έχει στο καπό του τον κινητήρα 1.8 - αλλά σε εξελιγμένη του εκδοχή.

Από την άλλη, οι Ιάπωνες έχουν δηλώσει ότι θέλουν να βρουν μια νέα κατεύθυνση για το υβριδικό τους αυτοκίνητο, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε μια μεταμόρφωση της σιλουέτας του - π.χ. σε Crossover.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έλευση του νέου Prius αναμένεται προς το τέλος του 2022, αλλά μία από τις φήμες που κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος είναι ότι δίπλα στην υβριδική θα προστεθεί και μία έκδοση υδρογόνου - καθώς λόγω διαφορετικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας θα μπορεί να συνυπάρχει με το Mirai.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ