Δείτε σε video πώς κατασκευάζεται η BMW iX2 (video)

BMW iX2

Η BMW αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά της Χ2 τον περασμένο Οκτώβριο και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το γερμανικό crossover με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Αυτή είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που υπάρχουν, μέχρι στιγμής, στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ένα αυτοκίνητο δηλαδή της ίδιας εταιρείας, να διατίθεται τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και ως ηλεκτρικό. Στη δε X1, η οποία επίσης κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Regensburg, η γκάμα διαθέτει συν τοις άλλοις και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Η φίρμα ονομάζει τη συγκεκριμένη στρατηγική ως «Power of Choice» (Δύναμη της Επιλογής), υποστηρίζοντας πως η εμφάνιση του οχήματος δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται από το σύστημα μετάδοσης. Τα X2 και iX2 μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπα όσο και τα X1 / iX1 αλλά και τα μεγαλύτερα X3 καιiX3, 4 Series Gran Coupe / i4, 5 Series / i5 και 7 Series / i7. Επιπλέον, στην αγορά της Κίνας υπάρχει ένα i3 Sedan με το μακρύ μεταξόνιο της σειράς 3 Sedan, το οποίο εξοπλίζεται με θερμικό κινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗBMW iX2 b

Στο Regensburg όπου συναρμολογείται επίσης η σειρά 1, παράγονται έως και 1.000 οχήματα την ημέρα, χάρη στην εφαρμογή ενός προγράμματος τριών βαρδιών που συμπεριλαμβάνει και μία νυχτερινή. Έχουν δημιουργηθεί 500 περίπου περισσότερες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ έχουν επενδυθεί στο εργοστάσιο που αναφερόμαστε πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στην χρονιά θα πραγματοποιηθούν πρόσθετες αλλαγές για να υποστηρίξουν την παραγωγή της επόμενης γενιάς της σειράς 1. Σε αντίθεση όμως με τα δύο crossovers, το νέο hatchback (κωδική ονομασία F70) δεν θα χρησιμοποιεί κάποιου είδους ηλεκτροκίνηση. Από ότι φαίνεται δεν θα διατίθεται ούτε σε plug-in υβριδική έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ