Αυτή η BMW M5 είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει φτιάξει ποτέ ο Manhart

MH5 900

Η εργοστασιακή BMW M5 κυκλοφορεί με ιπποδύναμη 600+ ίππων και τετρακίνηση. Τώρα φανταστείτε το ίδιο αυτοκίνητο, μετά την κατάλληλη περιποίηση από τον οίκο βελτιώσεων Manhart, να αποδίδει 50% περισσότερη ισχύ!

Το αναβαθμισμένο μοντέλο ονομάζεται MH5 Limited και διαθέτει ούτε λίγο ούτε πολύ 928 ίππους και 1.240 Nm ροπής, 303 περισσότερους ίππους και 490 Nm, δηλαδή από την standard Competition. Για να επιτευχθεί η πρόσθετη δύναμη τα turbos, αλλά και η εισαγωγή έχουν αντικατασταθεί.

MH5 900 b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, έχει αλλαχθεί η εξάτμιση με νέα από ανοξείδωτο χάλυβα και αγωνιστικά downpipes. Το intercooler και τα μέταλλα έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο ενισχυμένα, ενώ τη διαχείριση έχει αναλάβει μια επανασχεδιασμένη μονάδα ECU.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως νούμερα για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου του Manhart δεν έχουν ανακοινωθεί, υπενθυμίζουμε πάντως πως το νορμάλ μοντέλο χρειάζεται μόλις 3,4 sec για να πιάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση και 11,2 sec για τα 200 χλμ./ώρα! Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 304 χλμ./ώρα.

MH5 900 c

Επιπλέον, η MH5 Limited χρησιμοποιεί ανάρτηση της KW V4 με coilovers και ζάντες της Manhart, ενώ τα προαιρετικά κεραμικά φρένα που διατίθεται στην Competiton έχουν κριθεί επαρκή. Στο εμφανισιακό κομμάτι έχει τοποθετηθεί ανθρακονημάτινο καπό σαν τουCS και μερικά άλλα πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Μέσα στην καμπίνα υπάρχει περισσότερο ανθρακόνημα και πιο πολλή alcantara, σε σχέση με πριν, όμως υπάρχει πάντα η δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Μόλις πέντε Competitions αναμένεται να μετατραπούν από το γερμανικό οίκο για αυτό… «σπεύστε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ