Δακτύλιος: Αυτές είναι οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν

Δακτύλιος

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του Δακτυλίου. Δείτε τι θα αλλάξει.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν επίσημα οι αλλαγές που θα αναβαθμίσουν τα ισχύοντα μέτρα στον Δακτύλιο, προκειμένου να μειωθεί η κίνηση στο κέντρο της πόλης και να «επιβραβευτούν» τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες, για τα Euro 6 οχήματα θα συνεχίσει ισχύει το καθεστώς του «ελευθέρας» ανάλογα με τους ρύπους - επιβεβαιώνοντας το σενάριο που είχαμε γράψει από την προηγούμενη Δευτέρα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα ηλεκτρικά μοντέλα (που ούτως ή άλλως έχουν μηδενικούς ρύπους), φυσικού αερίου και υβριδικά και plug in υβριδικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, αναμένεται για αυτά τα αυτοκίνητα και μείωση του ορίου των ρύπων εισόδου τους από τα 140 γραμμάρια/χλμ. που ίσχυε πριν.

Από κει και πέρα, για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα και για τα Euro 5, θα ισχύσει το καθεστώς «Μονά-Ζυγά». Πρακτικά, όσοι διαθέτουν ένα όχημα Euro 5 που μέχρι πρότινος έμπαιναν ελεύθερα λόγω ορίου 140 γραμμαρίων δεν θα έχουν-πλέον-αυτή την ελευθερία. Υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 αυτοκίνητα που έμπαιναν πριν ελεύθερα, θα γυρίσουν στο «Μονά-Ζυγά».

Επίσης, βρίσκεται στα σκαριά ένας νέος τρόπος αυστηρής αστυνόμευσης για τους παραβάτες. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στη διάθεσή μας μέσα στις επόμενες μέρες και οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις 25 Οκτωβρίου.

Δείτε εδώ τις τελικές αποφάσεις για τον Δακτύλιο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ