BMW: Ποιες αλλαγές θα έχει η νέα γενιά της X3;

BMW X3 2021

Ο καιρός για την αποκάλυψη της νέας, τέταρτης γενιάς της BMW X3 πλησιάζει με το νέο SUV να ετοιμάζεται ως το πιο προηγμένο στην ιστορία του best seller μοντέλου των Βαυαρών.

Η BMW βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης της γκάμας των SUV της και όπως δείχνουν όλα, το επόμενο μοντέλο των Βαυαρών που θα ανανεωθεί εκ βάθρων είναι η X3, η τρέχουσα γενιά της οποίας βρίσκεται στην παραγωγή από το 2017 και ανανεώθηκε το 2021.

Ως ένα από τα best seller μοντέλα της σε όλο τον κόσμο η X3 έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη γερμανική εταιρεία και τις συνολικές της πωλήσεις. Γι' αυτό τον λόγο οι Βαυαροί δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα στην τύχη στο μοντέλο που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα γενιά, φροντίζοντας παράλληλα να το διαχωρίσουν όσο χρειάζεται από τη μικρότερη νέα Χ1 αλλά και από τη μεγαλύτερη και πρόσφατα ανανεωμένη X5.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw x3

Εκείνο που θα χαρακτηρίζει αρχικά τη νέα γενιά της X3, σε σχέση με το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, θα είναι οι διαστάσεις της, οι τιμές των οποίων αναμένονται μεγαλύτερες από ποτέ στην ιστορία του SUV, με τη νέα X3 να κάνει το ντεμπούτο της το πρώτο μισό της χρονιάς που μας έρχεται.

Η παραγωγή του νέου SUV, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στη Ν. Αφρική, θα ξεκινήσει το 2024, με τους Βαυαρούς να επενδύουν ένα επιπλέον ποσό της των 200 εκατ. ευρώ, με στόχο να αναβαθμίσουν τη δυνατότητά του αναφορικά με την παραγωγή και εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης-μετάδοσης. Η νέα γενιά της X3 θα είναι διαθέσιμη και σε plug-in υβριδική έκδοση, όπως, άλλωστε και το υπάρχον μοντέλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη νέα X3, η BMW θα διατηρήσει και τους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η λειτουργία των οποίων θα υποστηρίζεται από ήπιο υβριδικό σύστημα, ενώ στη γκάμα θα παραμείνει και η επιλογή της plug-in υβριδικής έκδοσης.

Αυτή η ποικιλία σε εκδόσεις συστημάτων κίνησης σημαίνει ότι η Βαυαροί σκοπεύουν να αξιοποιήσουν δύο πλατφόρμες: μία που θα αποτελεί εξέλιξη της υπάρχουσας CLAR (Cluster Architecture) για τα μοντέλα με τους συμβατικούς κινητήρες και την έκδοση PHEV και μία για την αμιγώς ηλεκτρική iX3, η οποία αναμένεται να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα των Neue Klasse μοντέλων.

bmw x3

Η αμιγώς ηλεκτρική X3 θα κάνει την εμφάνισή της έναν χρόνο αργότερα, το 2025 και θα φέρει μεταξύ άλλων σύστημα κίνησης 800 V και τη νέα γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου της BMW. Η νέα γενιά μπαταριών αναμένεται να αυξήσει την αυτονομία κατά 30% έναντι των 5η γενιάς συστοιχιών αντίστοιχης χωρητικότητας, ενώ φημολογείται ότι στις κορυφαίες εκδόσεις μπορεί να φτάσει έως και τα 800 χλμ. καθώς αυτό είναι πλέον τεχνικά εφικτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γκάμα των συμβατικών κινητήρων με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V αναμένεται να απαρτίζεται από εν σειρά 4κύλινδρα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα δύο λίτρων βενζίνης και diesel με αυξημένη ισχύ σε σχέση με σήμερα, πολύ πιθανό κοντά στους 200 ίππους. Στη γκάμα φημολογείται ότι θα υπάρχουν και ακόμη μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρες τριών λίτρων με αυτές της X3 να φέρουν και το σήμα «Μ». Η ισχύς θα βρίσκεται κοντά στους 350 ίππους για την πετρελαιοκίνητη έκδοση και στους 380 για την έκδοση με καύσιμο τη βενζίνη.

bmw x3

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η κίνηση θα φτάνει και στους τέσσερεις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οχτώ (8) σχέσεων, ενώ στην plug-in υβριδική έκδοση η αυτονομία μόνο με τη χρήση του ηλεκτρικού μοτέρ αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις της νέας γενιάς της X3 θα φέρουν μαζί τους περισσότερους χώρους στο εσωτερικό του SUV των Γερμανών τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τις αποσκευές τους. Οι διαστάσεις θα αξιοποιηθούν και για το ολοκαίνουργιο εσωτερικό που θα συμβαδίζει αισθητικά με τις τελευταίες εξελίξεις των Γερμανών σε αυτόν τον τομέα ενώ στο ταμπλό αναμένεται να κυριαρχούν δύο μεγάλες οθόνες με του οδηγού να φτάνει σε διαγώνιο της 12,3 ίντσες και του multimedia συστήματος στις 14,9 ίντσες.

Η νέα BMW X3 θα ενσωματώνει επίσης και όλες τις σχετικές τεχνολογίες που έχουν παρουσιάσει τον τελευταίο καιρό οι Γερμανοί στους τομείς της συνδεσιμότητας, του απομακρυσμένου ελέγχου και της τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ