Βασιλιάς του γλυκού νερού θέλει να γίνει ο Elon Musk

Elon Musk 2

Ο Elon Musk έχει τον δικό του τρόπο που βλέπει τα πράγματα και αυτό ισχύει ακόμη και για το πόσιμο νερό που υπάρχει στον πλανήτη.

Δίχως αμφιβολία ο Elon Musk είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες των τελευταίων ετών. Καλύτερο ίσως παράδειγμα η Tesla, η οποία μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ετών έφτασε να γίνει η πολυτιμότερη εταιρεία αυτοκινήτου στον κόσμο με την αξία της σήμερα να βρίσκεται κοντά στα 650 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο 52χρονος Νοτιοαφρικανός έχει έναν δικό του ιδιαίτερο τρόπο που βλέπει τα πράγματα και επιχειρεί, έναν τρόπο που μοιάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων περίεργος στο ευρύ κοινό και όχι άδικα με πολλές από τις ενέργειές του να προκαλούν ευρείας κλίμακας αντιδράσεις λόγω και το μεγάλου επιχειρηματικού ρίσκου που εμπεριέχουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και να έχει σε κάθε περίπτωση ο Musk δείχνει να έχει μια λύση σε όποιο μεγάλο ζήτημα απασχολεί την ανθρωπότητα στο σύνολό της και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του πόσιμου νερού με πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίζουν σήμερα ένα συνεχιζόμενο σχετικό πρόβλημα λόγω και της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα και με τα όσα είπε σε συνέτευξη που έχει παραχωρήσει, το αφεντικό της Tesla πιστεύει ότι οι πόροι του πλανήτη φτάνουν και περισσεύουν για όλους τους ανθρώπους του κόσμου και αυτό ισχύει και για το πόσιμο νερό.

Ο Musk πιστεύει ότι η ανθρωπότητα δεν θα διατρέξει ποτέ τον κίνδυνο να ξεμείνει από πόσιμο νερό καθώς ο πλανήτης καλύπτεται κατά 71% από νερό και παρόλο που αυτό είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό θαλασσινό, τη λύση μπορεί να δώσει η αφαλάτωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφαλάτωση είναι η διεργασία κατά την οποία αφαιρούνται τα άλατα από έναν όγκο νερού ώστε αυτό να γίνει πόσιμο ή να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σε καλλιέργειες. Η αφαλάτωση μπορεί να εφαρμοστεί σε θαλασσινό νερό αλλά και σε υφάλμυρο νερό που μπορεί να βρίσκεται σε ποτάμια και λίμνες.

Ο Musk αναφέρει ότι το κόστος που ακολουθεί την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού είναι πλέον πολύ χαμηλό και σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκεται ακόμη και κάτω από τα οχτώ (8) λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. Παράλληλα είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη διεργασία εφαρμόζεται σε πολύ μεγάλη κλίμακα εδώ και χρόνια από χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Ομάν και το Ισραήλ.

Μάλιστα στην τελευταία περίπτωση, το Ισραήλ θα είναι σε θέση να καλύψει το 100% των αναγκών του σε πόσιμο νερό μέσω της αφαλάτωσης έως και το 2026 με το κόστος να βρίσκεται κοντά στα τέσσερα λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, ενώ και στις προαναφερθείσες χώρες το ποσοστό κάλυψης ξεπερνά το 80%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ