Σε ποια αυτοκινητοβιομηχανία ανήκουν οι περισσότερες πατέντες το 2021;

Toyota Range Logo

Πρωταθλήτρια και στις πατέντες αναδείχθηκε για μια ακόμα χρονιά η Toyota, με την αρμόδια υπηρεσία κατοχύρωσης να δέχεται από τους Ιάπωνες περισσότερα από 2.700 αιτήματα.

Τις περισσότερες τεχνολογικές πατέντες από κάθε άλλο κατασκευαστή κατοχύρωσε μέσα στο 2021η Toyota στην αμερικανική ήπειρο, κατακτώντας για μία ακόμα χρονιά τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Ένας τίτλος που μπορεί να μην χαρίζει στην ιαπωνική φίρμα κάποιο βαρύτιμο τρόπαιο, ωστόσο, αναδεικνύει τη φυσική ροπή της Toyota προς την καινοτομία.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι η Toyota έδειξε τον δρόμο τόσο στην υβριδική τεχνολογία όσο και σε εκείνη των κυψελών καυσίμου-υδρογόνου, συνεχίζοντας να επενδύσει σε εφαρμογές που αφορούν είτε τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων είτε σε συστήματος αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στο 2021, λοιπόν, η Toyota κατέθεσε στη αρμόδια υπηρεσία κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής 2.753 πατέντες, κατακτώντας για όγδοη συνεχή χρονιά την κορυφή της σχετικής κατάταξης.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι από το 2017 μέχρι και σήμερα, η ιαπωνική φίρμα έχει επενδύσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην έρευνα και την εξέλιξη τεχνολογιών που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση και τη ρομποτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ