Το Fiat 500 είναι έτοιμο για τη θάλασσα

fiat 500

Το συγκεκριμένο Fiat 500 δεν είναι σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Αντί για ρόδες υπάρχει καρίνα και αντί για πετάλια, μια μανέτα, για να ρυθμίζει ο χρήστης την ισχύ της εξωλέμβιας μηχανής.

Οι πειραματισμοί και οι αυτοσχεδιασμοί με το δημοφιλέστατο Fiat 500 είτε στη θρυλική είτε στη νεότερη έκδοσή του δεν είναι και λίγοι. Από το πολυτελές Riva, μέχρι το Spiaggina του 58, που βασιζόταν στο πρωτότυπο 500 Jolly ή τις αμέτρητες προσπάθειες εξηλεκτρισμού ακόμα και για το Abarth, όλο και κάποιος ασχολείται ποικιλοτρόπως μαζί του.

fiat 500 b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει κάτι σαν το ταχύπλοο 500αράκι των φωτογραφιών. Μια ιδέα που ανήκει στον 24χρονο Antonio Pietro Maria Galasso από την Campania, στη Νότια Ιταλία. Το μηχανοκίνητο σκάφος λοιπόν, βασίζεται στη φιλοσοφία ενός trimaran και σκοπός του είναι να δείξει στον κόσμο παραέξω την ιταλική δεξιοτεχνία και κουλτούρα ως κατασκευή για τους λάτρεις της θαλάσσιας βόλτας.

Το παρμπρίζ, τα φωτιστικά σώματα, οι εξωτερικοί καθρέφτες, όπως και πολλές άλλες λεπτομέρειες είναι πανομοιότυπες με εκείνα που χρησιμοποιεί και το κανονικό Fiat 500 για τον δρόμο. Βέβαια τα περισσότερα από τα υλικά του, είναι πλέον αδιάβροχα και πιο ανθεκτικά. Μιλάμε για ένα project, που βρήκε και την επίσημη υποστήριξη του Centro Stile Fiat και της Stellantis.

fiat 500 c

Η σκαφάτη έκδοση του supermini ή αλλιώς το «La 500 del mare» έχει μήκος 4,7 μέτρα και διαθέτει επιπλέον τέντα ή κουκούλα για την προστασία των επιβαινόντων από τον ήλιο ή την κακοκαιρία. Εξοπλίζεται με μια εξωλέμβια μηχανή Mercury με ιπποδύναμη 40 ίππων και υπάρχει δυνατότητα χειρισμού χωρίς άδεια ταχυπλόου, αρκεί να βρίσκεται κανείς σε απόσταση 6 μιλίων από την ακτή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί και ισχυρότερη μηχανή με 115 ίππους. Αναμένεται να κατασκευαστούν 500 μονάδες συνολικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ