Αυτό είναι το πιο σκληροπυρηνικό Toyota Yaris

Toyota GR Yaris Prior Design

Το kit μετατροπής του γερμανικού οίκου βελτιώσεων «ντύνει» το Toyota Yaris, κάνοντάς το να μοιάζει με το κορυφαίο Yaris Rally1 της παγκόσμιας σκηνής των ράλι.

Η Prior Design δεν συνηθίζει να μετατρέπει μη-ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, όμως το GR Yaris είναι ένα από τα ελάχιστα προσιτά σπορ αυτοκίνητα με τόσο λαμπρή φήμη για τις ικανότητές του στην πίστα. Κατά συνέπεια, οι Γερμανοί εξέλιξαν ένα -αρκετά ακραίο για το δρόμο- αεροδυναμικό kit, που το κάνει να παραπέμπει στο αγωνιστικό.

Toyota GR Yaris Prior Design
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το kit αυτό είναι κατασκευασμένο από fiberglass και έχει την πιστοποίηση της TUV Rheinland για την ποιότητα του υλικού. Περιλαμβάνει μάσκα με πιο ογκώδη πτέρυγα, μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα στην απόληξη της οροφής, λασπωτήρες, πλευρικές ποδιές και μικρά αεροδυναμικά πτερύγια για τον εμπρός και τον πίσω προφυλακτήρα.

Toyota GR Yaris Prior Design

Πέραν του βάρους, ένα βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του fiberglass είναι η ευκολία στην επισκευή και ο αντίστοιχος περιορισμός του κόστους. Τα περισσότερα εξαρτήματα μπορούν να βιδωθούν εύκολα, με εξαίρεση τους λασπωτήρες που χρειάζονται λίγο πιο περίπλοκη και εξειδικευμένη εργασία για να τοποθετηθούν.

Toyota GR Yaris Prior Design
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μηχανικά, όπως πιστεύει η Prior Design, δεν υπάρχει κανένας λόγος τροποποίησης του τρικύλινδρου μοτέρ του 1.6 λίτρου, του GR Yaris. Με αυτόν είναι από μόνο του, από το εργοστάσιο, ένας μικρός «πύραυλος». Θυμίζουμε ότι στην αρχική του έκδοση αποδίδει 261 ίππους, και 360 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Η τετρακίνηση GR-Four είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο.

Toyota GR Yaris Prior Design

Τα επιμέρους εξαρτήματα αυτής της μετατροπής της Prior Design μπορούν να παραγγέλνονται μεμονωμένα από τους ενδιαφερόμενους κατόχους ενός -από τα περιορισμένα- GR Yaris. Η τιμή τους κυμαίνεται από 449 μέχρι 3.899 ευρώ. Το κόστος του συνολικού kit αγγίζει τις 7.104 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ