Toyota C-HR: Το compact SUV που αλλάζει τα δεδομένα

Toyota C-HR 2023 1

Το εξαιρετικά δημοφιλές compact SUV της Toyota πέρασε στη δεύτερη γενιά του και έρχεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ.

Η Toyota ετοιμάζεται για το εμπορικό λανσάρισμα της ολοκαίνουργιας γενιάς του δημοφιλέστερου SUV στην γκάμα της, του νέου της «Coupe High Rider» (C-HR). Η δεύτερη γενιά του μοντέλου βασίζεται στην αναβαθμισμένη διαμορφώσιμη πλατφόρμα TNGA-C και η εμφάνισή της ακολουθεί την σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρείας.

Το συνολικό αποτέλεσμα παραμένει σφηνοειδές και του χαρίζει ένα ακόμα πιο δυναμικό παρουσιαστικό, πράγμα που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη σχεδιαστική αντίληψη για το μοντέλο αποδείχθηκε ότι άρεσε μέσω της εμπορικής του πορείας που διέγραψε, και μάλιστα πολύ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota C-HR 2023 2

Οι διαθέσιμοι χώροι έχουν ευνοηθεί από το μεγαλύτερο μεταξόνιο και πλάτος, καθώς και τις ελαφρώς διαφορετικές αναλογίες του 5θυρου αμαξώματος του νέου C-HR. Ταυτόχρονα όμως μειώθηκε ελαφρώς του μήκος του, ευνοώντας με αυτό τον τρόπο και την ευελιξία στα αστικά κέντρα.

Παρόμοια εξέλιξη έχει δεχθεί και το εσωτερικό που μπορεί να φιλοξενήσει με περισσότερη άνεση πέντε ενήλικους. Μάλιστα, ο ιαπωνικός κολοσσός έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τη μεγαλύτερη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα και την έννοια της κυκλικής οικονομίας.

Toyota C-HR 2023 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το νέο Toyota C-HR κάνει χρήση διπλάσιας ποσότητας ανακυκλωμένων πλαστικών που χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 100 διαφορετικά εξαρτήματα. Ενδεικτικά, το ύφασμα των επενδύσεων της καμπίνας κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Η ψηφιακή αναβάθμιση του Toyota C-HR δεύτερης γενιάς αφορά το νέο σύστημα πολυμέσων με την υψηλής ευκρίνειας wide screen οθόνη των 12,3 ιντσών και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με τα εντυπωσιακά γραφικά.

Toyota C-HR 2023 8

Η Toyota κατάφερε να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη και μοναδική εμπειρία χρήσης για τον οδηγό του νέου C-HR, που σαν στόχο έχει την δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης, ξεκάθαρης και εξατομικευμένης εμπειρίας που διευκολύνει στο μέγιστο τον οδηγό του.

Το νέο σύστημα πολυμέσων περιλαμβάνει ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, τόσο μέσω Android Auto όσο και Apple CarPlay. Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή MyT για απομακρυσμένο έλεγχο των λειτουργιών του νέου C-HR.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota C-HR 2023 10

Όλες οι εκδόσεις του νέου Toyota C-HR ενσωματώνουν τη νέα τρίτη γενιά της «ομπρέλας» συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού Toyota Safety Sense. Τα χαρακτηριστικά των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού έχουν διευρυμένες λειτουργίες για ακόμα μεγαλύτερη προστασία και αποτελεσματικότητα.

Πέρα όμως από το προηγμένο και πληθωρικό πακέτο ασφάλειας που προσφέρει το νέο ιαπωνικό compact SUV, οι ιδιοκτήτες του θα διευκολύνονται και από την δυνατότητα over-the-air μελλοντικών ενημερώσεων του λογισμικού του συστήματος, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο επίσημο δίκτυο της ιαπωνικής εταιρείας.

Toyota C-HR 2023 9
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γκάμα του νέου Toyota C-HR είναι πλουσιότερη από ποτέ και αποτελείται από υβριδικές εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς και μία προσθιοκίνητη Plug-in Hybrid. Τα νέα πέμπτης γενιάς υβριδικά συστήματα κίνησης του C-HR προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση σε όλους τομείς, απαλλαγή από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη κυκλοφορία στον Δακτύλιο.

Η βασική υβριδική έκδοση εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 1,8 λίτρων που αποδίδει 140 ίππους και ακολουθεί η υβριδική με τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό βενζίνης των 198 ίππων.

Toyota C-HR 2023 4

Για εκείνους που επιθυμούν το νέο τους υβριδικό Toyota C-HR να είναι τετρακίνητο, τότε ο συνδυασμός του δίλιτρου κινητήρα με έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα 41 ίππων στον πίσω άξονα, αποτελεί μονόδρομο. Και σε αυτή την περίπτωση, η ισχύς του υβριδικού συστήματος είναι 198 ίπποι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Toyota C-HR διατίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία του και με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης. Πρόκειται για ένα σύνολο που συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 2λιτρων, μια αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνδυαστικά 223 ίππους.

Toyota C-HR 2023 5

Πέρα από τις δυνατές επιδόσεις που χαρίζει το PHEV σύστημα κίνησης (0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,4 δλ.), προσφέρει και ικανή ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 66 χιλιόμετρα και αναβαθμίζει το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ του.

Η διαδικασία των παραγγελιών για το νέο Toyota C-HR αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του Φθινοπώρου, με τις πρώτες παραδόσεις στη χώρα μας να πραγματοποιούνται στα τέλη αυτού του έτους.

Toyota C-HR 2023 12

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ