Αυτό είναι το πιο άχρηστο αξεσουάρ στο αυτοκίνητο

Τα πιο άχρηστα στοιχεία εξοπλισμού 2022

Σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το κοινό ψήφισε και ανέδειξε τα πιο άχρηστα αξεσουάρ και στοιχεία εξοπλισμού που μπορεί να βρει κανείς σε ένα αυτοκίνητο.

Η πρόοδος της τεχνολογίας στους τέσσερεις τροχούς έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια τόσο στον τομέα της άνεσης όσο και σε εκείνον της ασφάλειας. Σε συνδυασμό με την μείωση του κόστους, τα σύγχρονα αυτοκίνητα, ακόμη και τα πολύ προσιτά απολαμβάνουν πλέον επίπεδα εξοπλισμού, τα οποία ήταν παλιότερα προνόμιο μόνο των ακριβών μοντέλων.

Είναι γεγονός άλλωστε ότι ακόμη και οι βασικές εκδόσεις προσιτών αυτοκινήτων είναι πλέον εξοπλισμένες σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και φέρουν δεκάδες στοιχεία και αξεσουάρ εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας. Παράλληλα, οι κατασκευαστές δίνουν τη δυνατότητα επιπλέον εξοπλισμού που σε κάποιες περιπτώσεις, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, αποτελούσε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα περισσότερα αξεσουάρ που φέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πραγματικά χρήσιμα και κάνουν την καθημερινότητα σημαντικά πιο εύκολη και σε πολλές περιπτώσεις και πιο ασφαλή. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, σε πολλές περιπτώσεις, πολυδιαφημισμένα στοιχεία εξοπλισμού, τα οποία αποτελούν επί της ουσίας ένα αχρείαστο έξοδο, αφού τελικά χρησιμοποιούνται από ελάχιστα έως και καθόλου από τους οδηγούς.

Στο παραπάνω έρχεται να ρίξει φως μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία καλούσε τους συμμετέχοντες να αναδείξουν τα πιο άχρηστα εξοπλιστικά στοιχεία που μπορεί να βρει κανείς στην καμπίνα ενός σύγχρονου αυτοκινήτου.

Τα πιο άχρηστα στοιχεία εξοπλισμού ενός αυτοκινήτου 2022
Οι αυτόματες πόρτες είναι σύμφωνα με την αμερικάνικη έρευνα ένα από τα πλέον άχρηστα στοιχεία εξοπλισμού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σημαντική διαφορά από το δεύτερο και με ποσοστό που έφτασε στο 33,5%, οι 606 συμμετέχοντες ανέδειξαν ως το πιο άχρηστο αξεσουάρ σε ένα αυτοκίνητο, τους μοχλοδιακόπτες (paddles) που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα να αλλάξει χειροκίνητα σχέσεις στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Και ενώ τα εν λόγω χειριστήρια μπορούν να κάνουν πιο απολαυστική την εμπειρία που έχει ένας οδηγός με το αυτοκίνητο του σε συγκεκριμένες συνθήκες, οι συμμετέχοντες της έρευνας ανέφεραν ότι δεν προσθέτουν καμία πραγματική αξία στην καθημερινή οδήγηση.

Τα πιο άχρηστα στοιχεία εξοπλισμού ενός αυτοκινήτου 2022

Επόμενο στη λίστα των άχρηστων στοιχείων εξοπλισμού είναι οι αυτόματες πόρτες. Το 23,6% του κοινού θεωρεί ότι όχι μόνο δεν προσθέτουν κάτι στην καθημερινότητα αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων καθυστερούν τους χρήστες από το να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το αυτοκίνητο, τη στιγμή που τα παραδοσιακά μηχανικά χερούλια κάνουν αυτή τη δουλειά σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τρίτο αξεσουάρ, το οποίο μπορεί να αποτελέσει και έκπληξη για αρκετούς, είναι η ηλιοροφή, ένα στοιχείο άνεσης και πολυτέλειας που έχει παραδοσιακά το δικό του κοινό. Στην αμερικάνικη έρευνα το 21,29% αυτών που συμμετείχαν θεώρησαν ότι είναι ένα ακόμη αξεσουάρ που δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην καθημερινότητα.

Πηγή: slashgear.com

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ