Αυτό είναι το κινέζικο Panda των 7.000 ευρώ

Νέο ηλεκτρικό Geely Panda

Η Geely ετοιμάζει την επόμενη γενιά του δικού της Panda, το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα ως ηλεκτρικό και θα συνοδεύεται από μία πολύ προσιτή τιμή.

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Geely προχωρά με γοργούς ρυθμούς τόσο για τα αυτοκίνητα που προορίζει για τις αγορές όλου του κόσμο όσο και για τη γκάμα που διαθέτει στην εγχώρια κινέζικη αγορά.

Ο μεγάλος ασιάτης κατασκευαστής θέλει να έχει φυσικά παρουσία και στα προσιτά αυτοκίνητα πόλης μηδενικών ρύπων και ένα τέτοιο θα είναι και το Geely Panda που αναμένεται να κάνει σύντομα το επίσημο ντεμπούτο του στην Κίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το όνομα Panda η Geely διέθετε στην αχανή κινέζικη αγορά ένα μικρό συμβατικό αυτοκίνητο μεταξύ 2008-2016. Το αυτοκίνητο πόλης της Geely των 3,6 μέτρων ήταν διαθέσιμο με τρία διαφορετικά ατμοσφαιρικά σύνολα, με κυβισμό ενός, 1,3 και 1,5 λίτρου, ενώ διαθέσιμη ήταν και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Αν και δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής οι υπόλοιπες εκδόσεις του, η νέα γενιά του κινέζικου Panda θα είναι επίσης διαθέσιμη τουλάχιστον ως ηλεκτρική, με το νέο μοντέλο να διαχωρίζει πλήρως τη θέση του στο κομμάτι της σχεδίασης από το προηγούμενο καθώς υιοθετεί μια σαφώς πιο «τετράγωνη» σχεδιαστική φιλοσοφία που το κάνει να δείχνει χαριτωμένο.

Οι συμπαγείς διαστάσεις είναι και εκείνες που κατατάσσουν το νέο ηλεκτρικό Geely Panda στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Μικρότερο από το προηγούμενο, το νέο Panda έχει μήκος και πλάτος που φτάνουν στα 3.065 και 1.522 χλστ. αντίστοιχα, ενώ 2.015 χιλιοστά είναι το μήκος του μεταξονίου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοποθετημένοι στις άκρες του αμαξώματος για να επιτρέπουν την όσο το δυνατό καλύτερη εκμετάλλευση των λιγοστών διαθέσιμων χώρων, οι τροχοί του Panda φέρουν ζάντες που δεν ξεπερνούν τις 14 ίντσες. Για την κίνηση του Panda φροντίζει ένας μικρός ηλεκτρικός κινητήρας 41 ίππων με το μοτέρ να τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών λιθίου φωσφορικού σιδήρου.

Αυτές είναι οι μοναδικές πληροφορίες που έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές για το νέο μικρό ηλεκτρικό πόλης της Geely, το οποίο στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας του αναφορικά με τις πωλήσεις. Σε αυτό αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και η τιμή του που εκτιμάται από τα κινέζικά μέσα ότι θα ξεκινά λίγο κάτω από τα 7.000 ευρώ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ