Η νέα μάρκα αυτοκινήτου που γεννιέται στην Ευρώπη - Όλες οι πληροφορίες

Izera 1

Η Πολωνία ετοιμάζεται, με την βοήθεια της Geely, να παρουσιάσει τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Geely Automotive ανακοίνωσε αυτές τις μέρες την έναρξη συνεργασίας με την πολωνική εταιρεία ElectroMobility Poland (EMP). Οι Κινέζοι θα παρέχουν στους Πολωνούς την βάση (πλατφόρμα) πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί μία σειρά μοντέλων από την πολωνική μάρκα Izera.

Izera 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Reuters, τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Izera θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα SEA της Geely, μαζί με τα διάφορα μηχανικά μέρη και το λογισμικό που την συνοδεύουν.

Izera 3

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι πολύ σημαντική και για τις δύο εταιρείες, καθώς οι Πολωνοί αποκτούν την μαγιά για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι Κινέζοι εμπλουτίζουν τις δραστηριότητες τους με την παροχή τεχνογνωσίας και υλικών σε μία εταιρεία που δεν ανήκει σε αυτούς.

Izera 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αρχή η Izera θα παρουσιάσει δύο μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας, ένα 5θυρο hatchback και ένα SUV, με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης να δίνει δυνατές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 7 δλ.) και αυτονομία που θα φτάνει τα 440 χλμ.

Izera 5

Η συναρμολόγηση των νέων μοντέλων θα γίνεται στο εργοστάσιο της EMP στο Jaworzno στη νότια Πολωνία. Με την βοήθεια της νέας ηλεκτρικής μάρκας Izera, η Πολωνία θα προσπαθήσει να αναζωογονήσει την αυτοκινητοβιομηχανία της και να πλησιάσει τους ανταγωνιστές της από την Τσεχία και την Σλοβακία.

Izera 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του Geely Holdings Group, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Daniel Dongwei Li ανέφερε, «Η Πολωνία παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και είμαι βέβαιος ότι αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει μια ταχύτερη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, δημιουργώντας μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα».

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ