Αυτό είναι το ικανότερο αγροτικό του πλανήτη

ineos grenadier

Η αγορά των τετρακίνητων οχημάτων αναπτύσσεται συνεχώς έχοντας να προσφέρει αρκετές επιλογές σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, όμως η pick-up εκδοχή του αξιόλογου INEOS Grenadier, δεν μοιάζει με κανένα.

Το αγροτικό μοντέλο της φωτογραφίας πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του και εντυπωσιάσει. Μετά τις εξαιρετικές δυνατότητες του κλειστού αυτοκινήτου, οι Βρετανοί κατασκευαστές μπορούν να υπερηφανεύονται και για την παραγωγή του δεύτερου αμαξώματος, το οποίο κατασκευάζεται στο γαλλικό εργοστάσιο Hambach.

ineos grenadier b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ονομάζεται INEOS Grenadier Quartemaster και το μήκος του φτάνει τα 5,44 μέτρα με μεταξόνιο 3,23 μέτρα. Σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο είναι μισό μέτρο σχεδόν μακρύτερο, ενώ στην καμπίνα του θα φιλοξενηθούν με άνεση πέντε επιβάτες.

Η πίσω καρότσα διαθέτει 1,56 μέτρα μήκος και 1,64 μέτρα πλάτος. Το φορτίο που μπορεί να μεταφέρει αγγίζει τα 750 κιλά. Η απόσταση από το έδαφος είναι 26,4 cm, η γωνία προσέγγισης 35,5ο , η γωνία ράμπας 26,2ο και η γωνία αναχώρησης 22,6ο. Εξυπακούεται πως οι εκτός δρόμου δυνατότητες και η αντοχή συγκαταλέγονται στα βασικότερα από τα χαρακτηριστικά του.

ineos grenadier c

Κάτω από το καπό θα συναντήσουμε είτε έναν βενζινοκινητήρα με 286 ίππους και 450 Nm ροπής, είτε έναν πετρελαιοκινητήρα με 249 ίππους με 550 Nm ροπής. Και τα δύο μοτέρ είναι 6κύλινδρα εν σειρά και προέρχονται από την BMW. Αμφότερα συνδυάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων της ZF και σύστημα τετρακίνησης με τρία διαφορικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή του Quartemaster στην Ισπανία που διατίθεται ήδη, κυμαίνεται στις 74.000 ευρώ περίπου. Όπως εύλογα καταλαβαίνετε δεν θα πρόκειται για μία από τις πιο προσιτές επιλογές, αλλά μάλλον για μία από τις ακριβότερες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ