Ένα θηριώδες offroader κατασκευάζεται σε παλιό εργοστάσιο της smart

Ineos Grenadier Factory

Ο άγριο off-roader Grenadier, το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας πετρελαιοειδών Ineos, ξεκίνησε να παράγεται στο εργοστάσιο του Moselle στη Γαλλία - εκεί που στο παρελθόν κατασκεύαζε η Daimler τα παλιά smart.

Ο όμιλος Daimler, στην οποία ανήκει η smart, πούλησε το εργοστάσιο του Hambach στην Ineos τον Ιανουάριο του 2021 και μόλις βγήκαν από τις πύλες του τα πρώτα αντίτυπα του Grenadier, του πρώτου σκληροπυρηνικού εκτός δρόμου αυτοκινήτου της βρετανικής εταιρείας χημικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις πολύμηνες εργασίες μετατροπής του εργοστασίου για να παράγει ένα θηριώδες 4x4 με κινητήρα diesel, από εκεί που κατασκεύαζε ένα μικρό -και προς το τέλος αποκλειστικά ηλεκτρικό- αυτοκίνητο πόλης, τώρα ξεκίνησε η λειτουργία της γραμμής παραγωγής.

Η μετατροπή του εργοστασίου χρειάστηκε επένδυση της τάξης των 50 εκατομμυρίων Ευρώ από την Ineos. Με αυτήν άλλαξε πλήρως η αυτοματοποιημένη γραμμή συναρμολόγησης και το ημι-αυτοποιημένο βαφείο, και εκγυχρονίστηκαν οι διοικητικές εγκαταστάσεις.

Στο μέσον του φετινού Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές της παραγωγής, με την πρώτη φάση κατασκευής 130 αντιτύπων του Grenadier. Η δεύτερη φάση δοκιμών θα διεξαχθεί το Μάρτιο και μετά τις τελικές ρυθμίσεις και την επίλυση όποιων προβλημάτων, θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα που θα διατίθενται στην αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη επένδυση της Ineos στο εργοστάσιο ήδη αρχίζει να καλύπτεται, καθώς η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει πως έχει δεχθεί από τώρα 15.000 προ-παραγγελίες για το Grenadier. Πρόκεται για ένα καθαρόαιμο τετρακίνητο άμεσα ανταγωνιστικό του Land Rover Defender, με αισθητική παρεμφερή με την προηγούμενη γενιά του θρυλικού βρετανικού off-roader.

Οι πρώτοι αγοραστές του αυτοκινήτου από την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα μπορούν από τον Απρίλιο να προχωρούν στον καθορισμό των τελικών προδιαγραφών εξοπλισμού του αυτοκινήτου τους -με βάση τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρόκειται να ανακοινωθούν- καθώς η γραμμή παραγωγής θα έχει μπει σε πλήρη λειτουργία.

Η Ineos έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια με 100 αντιπροσώπους ανά τον κόσμο για τη διάθεση του Grenadier, αλλά παράλληλα υφίσταται και η δυνατότητα παραγγελίας του από το διαδίκτυο, με τον online καθορισμό όλων των προδιαγραφών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ