Ποια είναι η νέα μάρκα της Ευρώπης που ετοιμάζει 3 τετρακίνητα SUV

Ineos Grenadier

Μετά το τετρακίνητο Grenadier, που πρόσφατα οδήγησε και ο Lewis Hamilton, η Ineos Automotive σχεδιάζει να αποκτήσει μια σημαντική γκάμα σκληροπυρηνικών αλλά και ηλεκτρικών 4x4 μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η θυγατρική της εταιρείας πετρελαιοειδών Ineos, που βάσισε -όπως είναι προφανές- το σχεδιασμό του Grenadier στο προηγούμενης γενιάς Land Rover Defender, δείχνει να θέλει να προλάβει τη βρετανική εταιρεία πριν το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού Defender.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar, το πρώτο από τα τρία καινούρια αυτοκίνητα που σκοπεύει να παρουσιάσει η Ineos Automotive μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας θα είναι ένα συμπαγές 4x4 στις διαστάσεις του νέου Defender 90, δηλαδή με μήκος περίπου 4,3 μέτρων.

Ο Sir Jim Ratcliffe, ιδιοκτήτης της Ineos, επιβεβαίωσε τα παραπάνω λέγοντας πως το νέο τετρακίνητο «θα είναι μικρότερο από το Grenadier και θα έχει το δικό του χαρακτήρα, όμως θα εξακολουθεί να μοιάζει σαν μικρότερος αδερφός του - θα υπάρχει η οικογενειακή ομοιότητα».

Δύο Sirs σε μία εικόνα: ο πρωταθλητής της F1 Lewis Hamilton με τον ιδιοκτήτη της Ineos Jim Ratcliffe.
Δύο Sirs σε μία εικόνα: ο πρωταθλητής της F1 Lewis Hamilton με τον ιδιοκτήτη της Ineos Jim Ratcliffe.

Ο σχεδιασμός του νέου αυτού μικρότερου ηλεκτρικού SUV φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί από την Ineos, και απομένει μόνο η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής πλατφόρμας στην οποία θα βασίζεται. Για την εξέλιξή της η βρετανική εταιρεία συνεργάζεται με τη Magna Steyr, και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από αυτό το συμπαγές ηλεκτρικό 4x4, θα ακολουθήσουν τα άλλα δύο νέα αυτοκίνητα της εταιρείας - ένα ηλεκτρικό και ένα θερμικό. Το πρώτο θα είναι ένα Crossover πάνω στην ίδια ηλεκτρική πλατφόρμα, και με τις ίδιες περίπου διαστάσεις με το ηλεκτρικό 4x4. Όμως, παρότι θα είναι και αυτό ικανό εκτός δρόμου, θα διαθέτει λίγο πιο αστικό και ασφάλτινο προσανατολισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θερμικό νέο αυτοκίνητο θα είναι ένα μεγάλο και πολυτελές 4x4, που εν πολλοίς θα βασίζεται στην πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση του Grenadier. Η διαφορά είναι πως θα «ανταλλάξει» πολλά από τα ωμά off-road χαρακτηριστικά του σκληροπυρηνικού Grenadier με στοιχεία πολυτέλειας που θα του προσδώσουν περισσότερη άνεση.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ