Με 1.400 ίππους η νέα Porsche 911 του Ken Block

Porsche 911 Pikes Peak Ken Block 2022

Porsche SVRSR Hoonipigasus ονομάζεται το... ροζ αγωνιστικό κτήνος που θα οδηγήσει ο Αμερικανός Ken Block στη διάσημη ανάβαση Pikes Peak. Δείτε γιατί βάφτηκε ροζ.

Στον φετινό «Αγώνα προς τα Σύννεφα» όπως είναι επίσης γνωστή η διάσημη αμερικάνικη ανάβαση Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC), αναμφίβολα, το αγωνιστικό που θα τραβήξει πάνω του τα περισσότερα βλέμματα είναι η ρoζ Porsche του Ken Block.

Η πανίσχυρη αγωνιστική Porsche δημιουργήθηκε από την αγωνιστική ομάδα Hoonigan Racing Division σε συνεργασία με την BBi Autosport, η οποία εξειδικεύεται στις after market βελτιώσει στα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Με την Porsche «Hoonipigasus» ο Ken Block θα επιδιώξει να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στη διάσημη ιστορική ανάβαση αγωνιζόμενος στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού PPO (Pikes Peak Open). Ο Αμερικανός έχει λάβει μέρος στην Pikes Peak και στο παρελθόν το σχετικά μακρινό 2005, με ένα αυτοκίνητο ράλι προδιαγραφών N, όταν ξεκινούσε την αγωνιστική του καριέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με εμφάνιση που παραπέμπει σε παλιότερη 911, το αγωνιστικό του Block είναι σύμφωνα με τον δημιουργό του, η πρώτη αερόψυκτη 911 που φέρει κινητήρα με δύο υπερσυμπιεστές τοποθετημένο στο κέντρο. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερεις τροχούς ενώ το βάρος φτάνει στα μόλις 1.000 κιλά προμηνύοντας ότι ο Block θα έχει -στα χαρτιά τουλάχιστον- αυτό που χρειάζεται για να διεκδικήσει την κορυφή της κατηγορίας του με αξιώσεις.

Η εξέλιξη της Porsche που βλέπετε στις οθόνες σας κράτησε σχεδόν δέκα χρόνια με το project να ξεκινά ως επιθυμία της BBi Autosport να δημιουργήσει την απόλυτη αγωνιστική vintage Porsche.

Αναφορικά με το ροζ βαμμένο αμάξωμα που επιμελήθηκε ο street καλλιτέχνης Trevor Andrew και επέλεξε ο Ken Block και η ομάδα του, η έμπνευση προέρχεται και αποτίνει φόρο τιμής στο «Ροζ Γουρούνι»: την Porsche 917/20 που, αν και αγωνίστηκε μόνο μία φορά με αυτό το χρώμα, έμεινε για πάντα στην ιστορία των αγώνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φετινή θρυλική ανάβαση Pikes Peak έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου με τον θεσμό να κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής. Αν και έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια καθώς ασφαλτοστρώθηκε η αμερικάνικη ανάβαση των 20 χιλιομέτρων εξακολουθεί να συγκινεί και να τραβά το ενδιαφέρον του κοινού και των κατασκευαστών με τις 156 στροφές, με την υψομετρική διαφορά από την πρώτη έως και την τελευταία να φτάνει στο 1,44 χιλιόμετρο και το συνολικό ύψος στην κορυφή να βρίσκεται στα 4,3 χλμ. από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ