Στο βιβλίο Γκίνες η Porsche Taycan χάρη σε 69 διαδοχικά «donuts»

Porsche Taycan Cross Turismo donuts

Με οδηγό το διάσημο stuntman Terry Grant, μια Porsche Taycan Cross Turismo πέτυχε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες των περισσότερων περιστροφών ηλεκτρικού αυτοκινήτου γύρω από τον μπροστινό του άξονα.

Η ισχύς του ηλεκτρικού supercar της Στουτγάρδης ήταν υπεραρκετή για το εγχείρημα, που έλαβε χώρα σε μια παγωμένη λίμνη της Σουηδίας, αλλά αυτό που ανέβασε το βαθμό δυσκολίας για τον Grant ήταν η πληθώρα και οι πολλαπλές λειτουργίες των ηλεκτρονικών συστημάτων ευστάθειας και ασφάλειας της Taycan.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα προβλήματα ήταν ότι ο πάγος που σήκωναν οι τροχοί κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του Βρετανού κασκαντέρ κάλυπτε έναν από τους αισθητήρες, με αποτέλεσμα η ηλεκτρονική μονάδα της Taycan να διακόπτει τη μετάδοση της ισχύος στους τροχούς. Όπως εξήγησε ο Grant, αυτό συνέβαινε επειδή το σύστημα θεωρούσε ότι το αυτοκίνητο ενεπλάκη σε κάποιου είδους ατύχημα.

Ένα άλλο πρόβλημα ήταν ότι η επιφάνεια του πάγου άρχιζε να φθείρεται με κάθε περιστροφή, ώσπου σε κάποιο σημείο άρχισαν να σχηματίζονται αυλακώσεις. Παρόλα αυτά, ο Grant διατήρησε την αυτοσυγκέντρωσή του και κατάφερε να πετύχει το ρεκόρ.

Οι προδιαγραφές που είχαν θέσει οι εκπρόσωποι των Guinness World Records ήταν ότι όλες οι περιστροφές θα έπρεπε να γίνουν χωρίς το αυτοκίνητο να σταματήσει, και μέσα σε χώρο περίπου διπλάσιο του μήκους του αυτοκινήτου - όπως φαίνεται και στο παρακάτω video.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρεκόρ επετεύχθη στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου στο χώρο που διεξήχθη ο φετινός Αγώνας των Πρωταθλητών (Race Of Champions), στο Pite Havsbad της Σουηδίας. Η Taycan Cross Turismo που χρησιμοποιήθηκε ήταν παραγωγής, χωρίς καμία μετατροπή, και με χειμερινά ελαστικά.

Νωρίτερα φέτος, η Taycan είχε σημειώσει κι ένα άλλο ρεκόρ: την κάλυψη της διαδρομής με τη μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά που έχει πετύχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, διασχίζοντας έξι πολιτείες των ΗΠΑ, από το Eagle Mine του Michigan στο Pikes Peak του Colorado, κάλυψε υψομετρική απόσταση 4,842 μέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ