Αυτή είναι η νέα «πινακίδα» της Ελληνικής Αστυνομίας -Για ποιο μεγάλο λάθος των οδηγών μας προειδοποιεί

πινακίδα μποτιλιάρισμα και σήμα για απαγόρευση κινητού τηλεφώνου

Η ΕΛΑΣ επέστησε την προσοχή των οδηγών, αναρτώντας μια νέα «πινακιδα οδικής σήμανσης» που ενημερώνει για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη οδική συνήθεια.

Συνεχίζεται η… εκστρατεία «αφύπνισης» των Ελλήνων οδηγών από την ΕΛΑΣ με στόχο τη διαμόρφωση ενός οδικού δικτύου όπου θα βασιλεύει η ασφάλεια.

Ειδικότερα, κάθε αρχή εβδομάδας η Ελληνική Αστυνομίας εφιστά την προσοχή των οδηγών, δημοσιεύοντας στο Twitter μια φωτογραφία η οποία «περνά» και από ένα μήνυμα.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, η ΕΛΑΣ δημοσίευσε μια… πινακίδα οδικής σήμανσης, μέσω της οποίας διαμηνύεται στους οδηγούς ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση απαγορεύεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται ουσιαστικά μια «μάστιγα» της εποχής, με πολλούς οδηγούς να μην αποχωρίζονται από το χέρι τους το κινητό τηλέφωνο, αγνοώντας τους κινδύνους που ενέχει αυτή η συνήθειά τους.

Η εν λόγω ανάρτηση της ΕΛΑΣ δεν πέρασε απαρατήρητη από τους αρκετούς χρήστες του Twitter, οι οποίοι αναγνώρισαν ότι το φαινόμενο χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ ζήτησαν από την Τροχαία να επιληφθεί της κατάστασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 13 («Οδηγοί») του ΚΟΚ, η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας.»

Όποιος παραβαίνει τη συγκεκριμένη διάταξη τιμωρείται με πρόστιμο 100 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα το πρόστιμο για 60 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ