Αυτή είναι η πιο απότομη ανηφόρα του κόσμου (+video)

η μεγαλύτερη ανηφόρα στον κόσμο 2021

Ανεξάρτητα από την ψυχολογική διάθεση που μας κάνει να την βλέπουμε ως ανηφόρα ή κατηφόρα, αυτή η οδός είναι ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο.

Έχασε προσωρινά το status του, αλλά επέστρεψε θριαμβευτικά στα κιτάπια των ρεκόρ Guinness ως ο πιο απότομος δρόμος του κόσμου. Ο λόγος για την οδό Baldwin που βρίσκεται στην πόλη Dunedin της Νέας Ζηλανδίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μήκος περί τα 350 μέτρα, η οδός Baldwin, που συγκαταλέγεται τα τελευταία χρόνια και επίσημα στα αξιοθέατα της Νέας Ζηλανδίας, έχει κλίση που φτάνει στο ομολογουμένως εντυπωσιακό 34,8%. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 100 μέτρα που διανύει κανείς στον συγκεκριμένο δρόμο ανεβαίνει (ή κατεβαίνει) σε υψόμετρο 34,8 μέτρα!

Η οδός Baldwin ήταν ο αδιαμφισβήτητος πιο απότομος δρόμος στο κόσμο για πάρα πολλά χρόνια, μέχρι που το 2019 τον τίτλο διεκδίκησε και κέρδισε και επίσημα ένας άλλος δρόμος στην άλλη μεριά του κόσμου, ο Ffordd Pen Llech που βρίσκεται στην πόλη Harlech της Ουαλίας του Ηνωμένου Βασίλειου.

Ο τίτλος επέστρεψε στην οδό Baldwin τον Απρίλιο του 2020 έπειτα από επανάληψη των μετρήσεων και στις δύο οδούς χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ως σημείο αναφοράς το μέσο του δρόμου. Έπειτα και από αυτές η διάσημη οδός της Νέας Ζηλανδίας αναβαθμίστηκε στο 34,8% ενώ ο δρόμος στην πόλη της Ουαλίας αποφασίστηκε τελικά ότι έχει κλίση 28,6%, με τους ανθρώπους των ρεκών Guinness να τροποποιούν παράλληλα τις συγκεκριμένες μετρήσεις, σύμφωνα και με τη γνώμη ανεξάρτητων ειδικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν λοιπόν βρεθείτε κάποτε στη Νέα Ζηλανδία το ανηφόρισμα της Baldwin πρέπει να συμπεριληφθεί σίγουρα στις δραστηριότητες σας. Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση από τα ακόλουθα videos.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ