Βρετανικός θησαυρός έμεινε ξεχασμένος για 33 χρόνια

Austin Mini 1275 GT 1970 σε δημοπρασία 2023

Στο σφυρί αναμένεται να βγει ένα αυθεντικό Mini, το οποίο έμεινε ξεχασμένο σε γκαράζ για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Με μόλις 19.048 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του αυτό το Austin Mini 1275 GT του 1970 είναι σίγουρα κάτι που δεν περίμεναν να δουν εκείνοι που άνοιξαν τις πόρτες ενός μικρού γκαράζ που βρίσκεται στην πόλη Aylesbury της Αγγλίας.

Με την χαρακτηριστική τετράγωνη μάσκα που καταλαμβάνει όλο το εμπρός μέρος, το πορτοκαλί χρώματος Austin Mini 1275 GT βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση με δεδομένο ότι δεν έχει κυλήσει τους τροχούς του για περισσότερα από 30 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και σκουριές παρουσιάζονται σε κάποια σημεία, ειδικά στις βάσεις της πίσω πόρτας, το αμάξωμα του Auston Mini φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενώ διατηρεί και το αυθεντικό χρώμα.

Το ίδιο ισχύει και για την καμπίνα του λιλιπούτειου αυτοκινήτου, η οποία δεν φαίνεται να έχει δεχτεί ιδιαίτερη καταπόνηση από το πέρασμα του χρόνου και τα στοιχεία της φύσης με τα καθίσματα να διατηρούν τις επενδύσεις τους και το ταμπλό να μην παρουσιάζει φθορές.

Από την άλλη στο μηχανοστάσιο τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα αφού τόσο ο κινητήρας όσο και η γενικότερη περιοχή παρουσιάζουν έντονη οξείδωση.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα το 1275 GT που φαίνεται στις φωτογραφίες φέρει κινητήρα των 1.275 κ.εκ., ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων. Οι αλουμινένιες ζάντες έχουν διάμετρο μόλις 10 ιντσών και πίσω τους «κρύβονται» οι δίσκοι των 7,5 ιντσών του Cooper S εκείνης της εποχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στην αποθήκη που βρέθηκε το Austin Mini στην πόλη Aylesbury της Αγγλίας
Στην αποθήκη που βρέθηκε το Austin Mini στην πόλη Aylesbury της Αγγλίας

Η βρετανική Classic Car Auctions, η οποία θα βγάλει το συγκεκριμένο Mini στο σφυρί στις 25 Μαρτίου, αναφέρει ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται αρκετή δουλειά για να καταστεί λειτουργικό, ενώ το αυτοκίνητο είχε μόλις έναν ιδιοκτήτη από καινούργιο.

Κανείς δεν φαίνεται πάντως να γνωρίζει το λόγο που οδήγησε στην αποθήκευση του Austin Mini στα τέλη της 10ετίας του 80', καθώς είχε πληρωμένο τέλος κυκλοφορίας έως και τον Ιούνιο του 1990. Το ποσό που αναμένεται να αποσπάσει ο μικρός βρετανικός τετράτροχος θησαυρός εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 11.000 και 14.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ