Αυτά είναι τα οχήματα που παρήγαγε το Αφγανιστάν

car-afganistan

Πριν από περίπου ένα χρόνο, το Αφγανιστάν παρουσίασε το δικό του οικολογικό όχημα, σε ένα απολύτως προσιτό κόστος απόκτησης.

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυτάραχες χώρες της δυτικής Ασίας που έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά την κατάκτηση της εξουσίας από τους σκληροπυρηνικούς Ταλιμπάν. Στον αντίποδα των εικόνων που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, οι οποίες συγκλόνισαν όλη τη υφήλιο, μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο δείχνει πως μέσα σε αυτό το σκληρό περιβάλλον, μια αφγανική εταιρεία μπόρεσε να προχωρήσει στην τοπική κατασκευή μιας σειράς οχημάτων που θα μπορούσαν να καλύψουν μια σειρά από ανάγκες για τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας.

Έτσι, λοιπόν, πέρυσι, η εταιρεία Amin Noor είχε παρουσιάσει στην Καμπούλ 11 οχήματα δική της κατασκευής, σε διάφορα αμαξώματα, που μπορούσαν να κινηθούν είτε με συμβατικά καύσιμα, είτε με ηλεκτρισμό μέσω ηλιακής ενέργειας. Σύμφωνα με τα όσα είχαν δημοσιευτεί από την πλευρά της αφγανικής εταιρείας, το κόστος αγοράς κυμαινόταν από τα 1.200 έως τα 2.500 δολάρια. Σημειώστε, πως το 80% των μερών του αυτοκινήτου προερχόταν από το Αφγανιστάν και ο στόχος της Amin Noor ήταν μέσα στα επόμενα χρόνια όλα τα υλικά να προέρχονταν από τοπικές εταιρείες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Amin Noor παρήγαγε στο εργοστάσιό της στην επαρχία Balkh στα βόρεια του Αφγανιστάν αρχικά 200 από τα οχήματά της σε διάφορες διαμορφώσεις.

car

Σε μια χώρα σαν το Αφγανιστάν, η αγορά αυτοκινήτου είχε και συνεχίζει να έχει πολλές παθογένειες, καθώς το σύνολο σχεδόν των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν αφορούν μεταχειρισμένα μοντέλα από την Ιαπωνία και τη Σαουδική Αραβία, το κόστος των οποίων έφτανε σε δυσθεώρητα επίπεδα λόγω των υψηλών δασμών.

Φυσικά, οι πρόσφατες εξελίξεις και οι αναταραχές που βάζουν το Αφγανιστάν σε νέα περιδίνηση φρενάρουν κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης, όπως εκείνη της Amiν Noor για ένα «Made in Afghanistan»  αυτοκίνητο προσιτό στους περισσότερους πολίτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ