Ασύλληπτο ποσό ρεκόρ για αγορά μιας θέσης πάρκινγκ

Parking Space

Ένα πραγματικά αδιανόητο ποσό, που μπορεί να θεωρηθεί και παγκόσμιο ρεκόρ, δόθηκε για μία και μοναδική θέση πάρκινγκ. Δείτε πού.

Με πληθυσμό περί το 1,3 εκατ. και έκταση που ξεπερνά κατά τι τα 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το Νησί του Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις πλέον ανεπτυγμένες οικονομικά γωνιές στον πλανήτη μας -και ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.

Εκεί, στον τεράστιας οικονομικής αξίας λόφο «The Peak», που συγκεντρώνει μερικά από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα σπίτια σε ολόκληρη την Ασία, πωλήθηκε πρόσφατα μια θέση στάθμευσης, σε τιμή που θεωρείται παγκόσμιο ρεκόρ.

Το αντίτιμο για την εν λόγω θέση πάρκινγκ ανήλθε σχεδόν στο 1,1 εκατ. ευρώ, ένα ποσό ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο μας δείχνει παράλληλα ένα ανάλογο κόστος διαβίωσης στη συγκεκριμένη περιοχή, με ενοίκια που μπορούν να ξεπεράσουν τον μήνα τα 100.000 ευρώ και σπίτια σε υψηλή ζήτηση που πωλούνται δεκάδες εκατομμύρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ, για την αξία μιας θέσης πάρκινγκ που κρατούσε από το 2019, ανήκει επίσης στο Ηong Kong, με το αντίτιμο τότε να φτάνει σχεδόν τα 830.000 ευρώ.

Μόνο έκπληξη λοιπόν δεν προκαλεί το γεγονός ότι η ημερήσια ενοικίαση μιας θέσης πάρκινγκ μπορεί να ξεπεράσει σε αυτή την περιοχή τα 7.500 ευρώ, ενώ το μισό εκατ. ευρώ που ζητούν μερικοί ιδιοκτήτες για ένα έτος μπορεί άνετα να θεωρηθεί μια προσφορά value for money...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ