Το Lada Niva Travel κατακτά την Ιαπωνία σε τιμή ρεκόρ

Lada Niva Travel

Η πιο «ταξιδιάρικη» και σύγχρονη εκδοχή του Lada Niva Travel καταφέρνει να πορεύεται εμπορικά στην Ιαπωνία, παρά το γεγονός ότι με τα έξοδα της εισαγωγής του, η διαφορά τιμής του αυτοκινήτου μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας είναι υπερδιπλάσια.

Η ίδια κορυφαία έκδοση Luxe Offroad στη χώρα που παράγεται κοστίζει μόλις 11.632 ευρώ, ενώ η βασική έκδοση του Niva Travel έχει τετραψήφια τιμή, στα 9.714 ευρώ. Στην Ιαπωνία η έκδοση Luxe Offroad κοστίζει 27.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι στην Ιαπωνία είναι κατά 132 τοις εκατό ακριβότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία που εισάγει τα Lada στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ονομάζεται Le Parnass. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, αγοράζει καινούρια αυτοκίνητα από την επαρχία Khabarovsk της Ρωσίας, και έπειτα τα μεταφέρει με φορτηγά πλοία στην Ιαπωνία. Το γεγονός ότι είναι αριστεροτίμονα σε μια χώρα με ανάποδη κυκλοφορία από τη Ρωσία, δεν είναι παρά μόνο μια λεπτομέρεια.

To Lada Niva Travel είναι μια ανασχεδιασμένη παραλλαγή του AvtoVaz 2123, που ξεκίνησε να παράγεται το 1998. Η εικόνα του είναι λιγότερο «ωμη» σε σχέση με το κλασσικό θρυλικό Niva, αλλά έχει αυξημένο ύψος από το έδαφος και περιμετρικά πλαστικά, και ανάλογες εκτός δρόμου δυνατότητες με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Χρησιμοποιεί τον ίδιο ατμοσφαιρικό κινητήα 1.7 λίτρου, ισχύος 80 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εξοπλισμός του Niva Travel δεν συγκρίνεται με τα εγχώρια ιαπωνικά τετράτροχα σε αυτή την τιμή, ούτε και η ποιότητα των υλικών του εσωτερικού, αλλά τουλάχιστον το ρωσικό αυτοκίνητο έχει τα βασικά: air-condition, ηχοσύστημα, κάμερα οπισθοπορείας και αυτόματο σύστημα καθαρισμού, ηλεκτρικά παράθυρα, θερμαινόμενα καθίσματα και παρ-μπριζ, ζάντες 16 ιντσών, ελαστικά παντός εδάφους, αλλά και επέκταση της εξάτμισης στην οροφή για τα βαθιά υδάτινα περάσματα. Τα συστήματα ασφάλειας περιορίζονται στους αερόσακους και στο ABS. Όπως προείπαμε, η τιμή της κορυφαίας έκδοσης Luxe Offroad φτάνει στη χώρα της Άπω Ανατολής τα 27 χιλιάδες ευρώ, έχοντας σχεδόν 16.000 ευρώ διαφορά συγκριτικά με το πόσο κοστίζει το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο στη Ρωσία!

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ