Αποκάλυψη για την σκληροπυρηνική Porsche 718 Cayman GT4 RS (+videos)

Νέα Porsche 718 Cayman GT4 RS 2021

Ένα νέο μοντέλο ήρθε να πάρει τη θέση του στην κορυφή της γκάμας της Cayman και αυτό δεν είναι άλλο από την Porsche 718 Cayman GT4 RS, την πιο hardcore που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Η νέα Porsche 718 Cayman GT4 RS που θα παρουσιαστεί επίσημα το Νοέμβριο πηγαίνει το concept της… άνευ «RS» 718 Cayman GT4 ένα βήμα παραπέρα.

Στις φωτογραφίες που έδωσε η Porsche στη δημοσιότητα βλέπουμε μια Cayman με πιο επιθετικό αεροδυναμικό κιτ σε σχέση με την έκδοση GT, η οποία φυσικά και εξελίχθηκε στο κάτι παραπάνω από απαιτητικό περιβάλλον της «Πράσινης Κόλασης» του Nurburgring. Έναντι της GT4, οι αεροδυναμικές βελτιώσεις της RS παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη με την κορυφαία έκδοση να είναι παράλληλα ελαφρύτερη και ισχυρότερη αλλά και πιο «επικοινωνιακή» με τον οδηγό της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι η πρώτη 718 Cayman στην ιστορία που φέρει τα διακριτικά RS με τον πρεσβευτή της Porsche και επίσημο οδηγό εξέλιξης της γερμανικής εταιρείας, Jorg Bergmeister, να την οδηγεί στο Nurburgring (στην διαδομή των 20,6 χιλιομέτρων) και να σημειώνει χρόνο 7:04.511, 23,6 ολόκληρα δεύτερα ταχύτερο σε σχέση με την 718 Cayman GT4, η οποία και χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς.

Σε σχέση με την έκδοση παραγωγής που θα αποκαλυφθεί πλήρως τον ερχόμενο Νοέμβριο, η RS που έγραψε τον εξαιρετικό παραπάνω χρόνο έφερε επιπλέον αγωνιστικό κάθισμα αλλά και τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, τα οποία θα αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού της RS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η 718 Cayman GT4 RS είναι ένα ασυμβίβαστο μηχάνημα οδήγησης. Δίνει την αίσθηση kart σε ορεινό δρόμο και την ίδια στιγμή είναι εντυπωσιακά σταθερό και ισορροπημένο σε περιβάλλον πίστας. Αλλιώς, ένας τέτοιος χρόνος δεν θα ήταν δυνατός», μας λέει σχετικά ο Bergmeister που έχει αφιερώσει περισσότερες από 500 ώρες στην εξέλιξη της RS και υποστηρίζει παράλληλα ότι το νέο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας είναι ένα από τα πλέον οδηγοκεντρικά που έχει δημιουργήσει η Porsche μέχρι σήμερα.

Λεπτομέρειες αναφορικά με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας και κορυφαίας Cayman δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν και από ό,τι καταλαβαίνουμε θα αποκαλυφθούν κατά την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ