Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 800 ευρώ (video)

Changli Grunt 1

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο του πλανήτη κατασκευάζεται από την Changli, είναι micro car και έρχεται σπίτι σας σε κούτα.

Η Changli κατασκευάζει μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα για ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση. Τα μικρό επιβατικό μοντέλο ονομάζεται Grunt και το επαγγελματικό αστικό pick up Pak Yak. Οχήματα σαν αυτά προορίζονται για αγορά από εργαζόμενους σε αστικά κέντρα, με το κύριο προσόν για να αποκτήσει κάποιος ένα τέτοιο, δεν είναι άλλο από την χαμηλή τιμή.

Changli Pak Yak
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά micro cars είναι αρκετά απλές κατασκευές. Για παράδειγμα, το επιβατικό Grunt που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες εμπρός και δύο παιδιά πίσω, έχει μήκος 2,4 μέτρα, πλάτος 1,22 μέτρα και ύψος 1,63 μέτρα, με το συνολικό βάρος της κατασκευής να μην ξεπερνά τα 250 κιλά. Η φόρτιση των μπαταριών μολύβδου-οξέος διαρκεί 3 με 4 ώρες και εξασφαλίζουν αυτονομία 50 χλμ..

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, νούμερα επιδόσεων δεν υπάρχουν μιας και αυτό δεν είναι το ζητούμενο σε ένα αστικό micro car βάρους 250 κιλών. Το μόνο στοιχείο που ανακοινώνει η κινεζική εταιρεία είναι η τελική ταχύτητά του που φτάνει τα 45 χλμ..

Changli Grunt Interior

Εννοείται ότι η απλοϊκά σχεδιασμένη καμπίνα θυμίζει περισσότερο παιχνίδι, με τα φθηνής επιλογής σκληρά πλαστικά να κυριαρχούν και τα χειριστήρια να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή του επιβατικού Grunt στην Κίνα δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ. Για να βγει όμως από τα σύνορα της χώρας του (πωλείται και μέσω Alibaba), η τιμή του εξαπλασιάζεται με τους φόρους και τα μεταφορικά. Για το επαγγελματικό Pak Yak θα πρέπει να υπολογίζετε σε ακόμα μεγαλύτερη τιμή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ