Αποκάλυψη για την έκδοση παραγωγής του Pininfarina Battista (video)

Pininfarina Battista

Το εντυπωσιακό Pininfarina Battista είναι πλέον εδώ, με κάθε επισημότητα, σε μία έκδοση παραγωγής που δεν στερεί τίποτα από όσα μας είχε γεννήσει ως προσδοκίες στην πρωτότυπη μορφή του!

H αποκάλυψη ήρθε στο πλαίσιο του Monterey Car Week, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συνοδεύτηκε από video με το συγκλονιστικό μοντέλο να κάνει βόλτες σε δρόμους της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Pininfarina Battista
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποκάλυψη δεν αφορούσε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, ουσιαστικά επανάληψη όσων είχαν ήδη διαρρεύσει. Δηλαδή πως το Battista διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που προσφέρει ιπποδύναμη 1900 αλόγων, πιάνει από στάση τα 100 χιλιόμετρα/ώρα σε λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα ενώ έχει αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Ένα στοιχείο που αποκαλύπτεται, είναι ο ήχος και εδώ η Pininfarina έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του συνθέτη Giuseppe Verdi, ο οποίος θεωρούσε τα 432 Hz ως την ιδανική συχνότητα για τον απόλυτο ήχο. Η ιταλική λοιπόν μάρκα, επέλεξε τα 54 Hz (το 1/8 της τιμής του Verdi) ως τη βασική συχνότητα ήχου κάθε που ο οδηγός πατά γκάζι. Που σκαρφαλώνει σε πολλαπλάσια του 54, φτάνοντας μέχρι το 432.

Δείτε τη Battista εν δράσει, στο παρακάτω video...

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί πόλο έλξης για συλλέκτες και μεγάλα πορτοφόλια και δεν είναι τυχαίο που η Pininfarina επέλεξε να πραγματοποιήσει εκεί την παρθενική φυσική παρουσία του νέου της δημιουργήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από την Battista, η Pininfarina θα δείξει και την ειδική έκδοση, Battista Anniversario, η οποία θα έχει αεροδυναμικές βελτιώσεις, εξατομικευμένα στοιχεία και θα παραχθεί σε μόλις 5 κομμάτια.

Pininfarina Battista

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ