Αποκάλυψη για τη νέα Lamborghini Huracan Tecnica των 640 ίππων

Lamborghini Huracan Tecnica

Η Lamborghini αποκάλυψε τη νέα, έτοιμη για πίστα, Huracan Tecnica, η οποία έρχεται για να προσφέρει κορυφαία απόδοση και ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις.

Η νέα Huracan Tecnica τοποθετείται στη γκάμα κάτω από την πιο σκληροπυρηνική STO και πάνω από την πισωκίνητη Huracan Evo, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρει κορυφαία οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Υπό αυτό το πρίσμα, η δύναμη του ατμοσφαιρικού V10 κινητήρα βενζίνης των 5,2 λίτρων της Lamborghini έχει αυξηθεί στους 640 ίππους από 610 ίππους στη Huracan Evo, ενώ η ροπή έχει φθάσει τα 565 Nm (+5 Nm). Αυτή η έκδοση κινητήρα βρίσκεται και κάτω από το καπό της STO, προσφέροντας επιπλέον έναν ακόμη πιο δυναμικό ήχο στις υψηλές στροφές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lamborghini Huracan Tecnica

Οπτικά, οι αλλαγές στην Tecnica σε σχέση με τη Huracan Evo αφορούν σε έναν νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, σε αλλαγμένα πλαϊνά παράθυρα, αλλά και σε ειδικές για την έκδοση ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένα νέο ανθρακονημάτινο κάλυμμα για το V10 μοτέρ που πιάνει και τα πλαϊνά, αλλά και μέρος του παρμπρίζ. Ειδικά για την Tecnica συναντούμε επίσης νέες εξάγωνες απολήξεις εξάτμισης, έναν καινούργιο πίσω προφυλακτήρα με ειδικό διαχύτη, αλλά και μια νέα αεροτομή.

Lamborghini Huracan Tecnica
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία, σύμφωνα πάντα με τη Lamborghini, προσφέρει βελτίωση κατά 35% στην κάθετη δύναμη που ασκείται στο πίσω μέρος σε σχέση με τη Huracan Evo, ενώ μαζί με το νέο εμπρόσθιο σπόιλερ και τις επεμβάσεις στο πάτωμα, βελτιώνει την αεροδυναμική κατά 20%.

Πολλές βελτιώσεις έχουν γίνει και στο πεδίο του βάρους, το οποίο έχει μειωθεί λόγω ενός νέου carbon καπό, με αποτέλεσμα το τελικό βάρος να μειώνεται στα 1.379 κιλά (1.389 κιλά στη Huracan Evo).

Στο πεδίο των επιδόσεων, για το 0-100 χλμ./ώρα η Tecnica απαιτεί μόνο 3,2 δευτερόλεπτα, έναντι 3,3 δευτερολέπτων της Evo. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα, ενώ για το 0-200 χλμ./ώρα η νέα Huracan Tecnica απαιτεί 9,1 δευτερόλεπτα.

Lamborghini Huracan Tecnica

Επιπλέον στοιχεία που τονίζουν το δυναμισμό της νέας Lamborghini αφορούν στην τετραδιεύθυνση, τα ενισχυμένα φρένα με carbon-κεραμικούς δίσκους, αλλά και το ειδικό σύστημα ελέγχου LDVI, στοιχεία που υπάρχουν στην τετρακίνητη εκδοχή της Huracan Evo (η Tecnica παραμένει πισωκίνητη).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις έξτρα επιλογές που προσφέρει η Lamborghini στο νέο ιδιοκτήτη περιλαμβάνονται ελαφρύτερες πλαϊνές πόρτες, ζώνες ασφαλείας αγωνιστικού τύπου, καθώς και πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί χρωμάτων, αποχρώσεων, ειδικών λογότυπων κ.λπ. για το αμάξωμα και το εσωτερικό.

Lamborghini Huracan Tecnica

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ