Η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini θα έρθει το 2027

Lamborghini Aventador

Το σημείο-σταθμός της Lamborghini για τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό supercar, προγραμματίζεται από την εταιρεία της Sant' Agata να έρθει σε 6 χρόνια.

Ο χρόνος εξέλιξης του αυτοκινήτου έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ιταλική εταιρεία επιθυμεί το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο να μην κάνει κανέναν συμβιβασμό σε σχέση με τα υπάρχοντά της θερμικά αυτοκίνητα, να είναι ένα γνήσιο supercar. Και η τεχνολογία σχετικά με την παροχή ενέργειας του αυτοκινητου ίσως να μην επιτρέπει κάτι τέτοιο νωρίτερα από το 2027.

To πρωτότυπο Lamborghini Terzo Millennio
To πρωτότυπο Lamborghini Terzo Millennio
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, είπε συγκεκριμένα: «Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει η ευκαιρία των συνθετικών καυσίμων -που έχουν μηδενικό αποτύπωμα CO2- να επεκταθούν σε μεγάλες ποσότητες και να είναι αρκετά αποδοτικά, για να τροφοδοτούν τα supersport αυτοκίνητά μας.

»Αυτή, λοιπόν, είναι μια ευκαιρία που θέλουμε να αφήσουμε ανοιχτή. Δεν χρειάζεται να αποφασίσουμε τώρα, διότι δεν υφίσταται ακόμα αυτού του είδους το καύσιμο. Και δεν ξέρουμε αν θα εξελιχθεί σε επίπεδο που να είναι αρκετά καλό για εμάς».

To πρωτότυπο Lamborghini Terzo Mellennio
To πρωτότυπο Lamborghini Terzo Mellennio

Σύμφωνα με φήμες, η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική «Lambo» θα είναι ένα GT που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία της Bologna έχει δεσμεύσει επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξέλιξη των τεχνολογιών της ηλεκτροκίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ