Μία ακόμη ολοκαίνουργια Lamborghini πωλήθηκε στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει;

Lamborghini Aventador SVJ 2022 πωλήθηκε στην Ελλάδα

Μια ολοκαίνουρια Lamborghini Aventador βρήκε τον ιδιοκτήτη της επί ελληνικού εδάφους αυξάνοντας τις πωλήσεις της ιταλικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η δεύτερη Lamborghini που πωλείται στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους με την πρώτη να είναι μια ολοκαίνουρια Urus, σε μια περίοδο μάλιστα που κανείς ίσως να μην το περίμενε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της Lamborghini στη χώρα μας έφτασαν τη χρονιά που μας πέρασε συνολικά στις πέντε, ενώ μετρά ήδη δύο για το 2022.

Η Lamborghini Aventador SVJ (SuperVeloce Jota) κοστίζει στη Ελλάδα 600.000 με 650.000 ευρώ και ως γνήσιο τέκνο της εταιρείας με σήμα τον μαινόμενο ταύρο, η SVJ φέρει έναν κεντρικά τοποθετημένο V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Με χωρητικότητα 6,5 λίτρων, ο μεγάλος δωδεκακύλινδρος αποδίδει 770 ίππους, που μπορούν να επιτύχουν 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα. Η τελική τους ταχύτητα φθάνει τα 352 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακή είναι και η μικρή απόσταση ακινητοποίησης που φτάνει στα μόλις 30 μέτρα για να επιβραδύνει σε στάση από τα 100 χλμ./ώρα.

Ένα από τα πλέον ικανά supercars της εποχής μας, η Aventador SVJ έχει γυρίσει επίσημα στην Πράσινη Κόλαση του Nurburgring σε μόλις 6.44.970 και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο γρήγορα μοντέλα της κατηγορίας της στη συγκεκριμένη πίστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με εμπορική αιχμή του δόρατος την Urus, η Lamborghini κατέγραψε το 2021 ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, ενώ δεν αποκλείεται να επαναλάβει τον συγκεκριμένο άθλο και τη φετινή χρονιά.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ