Αποκάλυψη για το Polestar 5, το ηλεκτρικό ορόσημο των 872 ίππων

Polestar 5

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας Polestar Day στο Λος Άντζελες η σουηδική εταιρεία παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού Polestar 5, μαζί με το πρωτότυπο Polestar Synergy και τα άλλα μοντέλα της.

Το Polestar 5 έφτασε στο τέλος της διετούς εξελικτικής του διαδικασίας από την σουηδική εταιρεία, που αποτελεί το σπορ ηλεκτρικό βραχίονα της Volvo και του κινεζικού κολοσσού Geely. Πρόκειται για ένα άκρως αεροδυναμικό και στιλπνό sedan, που ακολουθεί την οικογενειακή αισθητική των άλλων μοντέλων αλλά με εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα. Αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ρύγχος του -που φυσικά δεν έχει την παραδοσιακή γρίλια- διαθέτει διπλά φωτιστικά σώματα αντίστοιχα του Polestar 4, ενώ πηγαίνοντας προς τα πίσω η οροφή κλίνει προς την ουρά διαμορφώνοντας μια coupe-liftback σιλουέτα.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του σχεδιασμού είναι η έλλειψη πίσω παραθύρου, που δείχνει να μην είναι πρακτική αλλά συμβάλλει ιδιαίτερα στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα συμβάλλει και η λεπτή LED κόκκινη γραμμή των ενιαίου φωτιστικού σώματος που καλύπτει όλο το πλάτος και τις πλευρές της ουράς του Polestar 5.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του σουηδικού sports-sedan αποδίδουν 872 ίππους και 900 Nm ροπής, ενώ στο μέλλον θα ενσωματώνει τις νέας τεχνολογίας μπαταρίες που εξελίσσει η Volvo με τη StoreDot. Αυτές παρέχουν 160 χιλιόμετρα αυτονομίας με σύνδεση μόλις 5 λεπτών σε ταχυφορτιστή - χάρη και στην αρχιτεκτονική των 800V. Βεβαίως, απομένει αυτές οι μπαταρίες να εξελιχθούν, και ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα διατίθενται στο μοντέλο του 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ημερίδα Polestar Day, πέραν του 5 και το πρωτοτύπου Polestar Precept που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής του, η εταιρεία παρουσίασε και το πρωτότυπο Polestar Synergy. Κι επίσης το Polestar Electric Roadster Concept, μαζί με τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα παραγωγής Polestar 2, Polestar 3 και Polestar 4.

«Η Polestar Day προσφέρει μια ουσιαστική εικόνα για τα προϊόντα και τις καινοτομίες που εξελίσσουμε μαζί με παγκόσμιους ηγέτες σε διάφορους τομείς, για να φέρουμε στην αγορά τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath. «Με την πρόοδό μας έχουμε πλέον -από ένα, το Polestar 2- τρία αυτοκίνητα στους δρόμους, με τα λανσαρίσματα των δύο SUV μας, Polestar 3 και Polestar 4. Οι επόμενοι μήνες θα από τους πιο συναρπαστικούς από ποτέ για τη νέα μας εταιρεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ