Το νέο Polestar 5 των 884 ίππων θα είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό της εποχής

Polestar 5

Η Polestar παρουσιάζει στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Το νέο Polestar 5 όπως ονομάζεται το πρωτότυπο και θα ονομαστεί και το μοντέλο παραγωγής του 2024 είναι ένα 4πορτο κουπέ υψηλών επιδόσεων, που βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο Precept του 2020.

Χτίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα και φέρει ένα εξελιγμένο αλουμινένιο σασί, ώστε να επιτύχει όσο το δυνατόν πιο δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Η Polestar, η οποία θυμίζουμε ότι έχει γεννηθεί από τα «σπλάχνα» της Volvo, ετοιμάζει ένα νέο, υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που θα φέρει έναν ολοκαίνουργιο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Polestar 5

Συνδυαζόμενος με έναν επίσης ισχυρό ηλεκτροκινητήρα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, θα προσφέρει απόδοση ισχύος 884 ίππων και μέγιστη ροπή 900 Nm. Στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει το νέο ηλεκτρικό σύστημα σε όλα τα υψηλής απόδοσης μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα.

Το Polestar 5 σε πρωτότυπη μορφή όπως προείπαμε κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood στη Μεγάλη Βρετανία, που ξεκίνησε σήμερα.

Το λανσάρισμά του θα γίνει το 2024 και θα είναι το 3ο από τα 3 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που αναμένουμε από τη Polestar μέσα στην επόμενη διετία, μετά τα SUV, Polestar 3 και Polestar 4.

Polestar 5

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ