Αποκάλυψη για το νέο Mazda 3 -Ποιες αλλαγές φέρνει το μικρομεσαίο hatchback

Mazda 3 2024

Στην επικαιροποίηση των σχεδιαστικών και εξοπλιστικών προδιαγραφών του Mazda 3 προχώρησαν οι Ιάπωνες, ενισχύοντας τη θέση του μικρομεσαίου hatchback απέναντι στον ανταγωνισμό.

Την πάγια τακτική της να επικαιροποιεί τις προδιαγραφές των μοντέλων της ανά τακτά χρονικά διαστήματα ακολούθησε η Mazda για μία ακόμα φορά, αναβαθμίζοντας το σχεδιαστικό και εξοπλιστικό υπόβαθρο της δημοφιλέστερης πρότασης στην γκάμα της.

Ο λόγος για το γνωστό στους περισσότερους Mazda 3, το οποίο μετρά ήδη τέσσερα χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, έχοντας κατακτήσει το δικό του κοινό χάρη στην κατασκευαστική του αρτιότητα και το εμβληματικό του design.

Mazda 3 2024
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον σχεδιασμό του αμαξώματος ξεκινούν και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν οι Ιάπωνες με σκοπό να τονώσουν τη θέση του απέναντι στον ανταγωνισμό.

Πέρα από τα δύο νέα χρώματα, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα, αλλαγές χειρουργικής ακρίβειας εντοπίζονται στο ρύγχος του αμαξώματος, όπως άλλωστε και στα φωτιστικά σώματα. 

Mazda 3 2024

Οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα οι θύρες USB A αντικαταστάθηκαν με USB C, οι διακόπτες στο τιμόνι απέκτησαν νέο χρωματισμό, ενώ αναβαθμισμένη επιστρέφει και η κεντρικά τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη των 10,25 ιντσών.

Ένα ακόμα στοιχείο που ξεχωρίζει ανάμεσα στις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί το Mazda 3 είναι η δυνατότητα υποστήριξης του Apple Car Play και του Android Auto, όπως άλλωστε και η λειτουργία «Split Screen» της ψηφιακής οθόνης των 10,25 ιντσών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazda 3 2024

Βελτιωμένο τέλος, επιστρέφει και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, την ίδια στιγμή που το περιβάλλον χρήστη του infotainment έχει γίνει πιο φιλικό για τον οδηγό.

Αναβαθμίσεις στον κρίσιμο τομέα της ηχομόνωσης, υπόσχονται μεγαλύτερη άνεση στο εσωτερικό του ανανεωμένου Mazda 3, το οποίο και διατηρεί κάτω από το καπό του τους μέχρι σήμερα γνωστούς κινητήρες βενζίνης.

Mazda 3 2024
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τα εξηλεκτρισμένα-ήπια υβριδικά σύνολα χωρητικότητας 2,0 λίτρων, τα οποία αποδίδουν από 122 έως και 186 ίππους και συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο επίσης έξι σχέσεων.

Ουσιαστικότερες, σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις αναβαθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο τομέα της ασφάλειας.

Mazda 3 2024

Ειδικότερα, το ανανεωμένο Mazda 3 φέρει νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το σύστημα αυτόνομης πέδησης με δυνατότητα λειτουργίας τη νύχτα και το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας, το οποίο συνδυάζει τα δεδομένα που αντλεί από το navigation με εκείνα που συγκεντρώνει σε πραγματικό χρόνο από την οδική σήμανση.

Τέλος, τα νέα σημεία έδρασης των ζωνών ασφαλείας οδηγού και συνοδηγού, εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότερη συγκράτηση του σώματος σε περίπτωση σύγκρουσης, μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού.

Mazda 3 2024
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ανανεωμένο Mazda 3 θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του τον Ιούνιο από την αγορά της Ιαπωνίας και θα ακολουθήσει εκείνες της Ευρώπης και της Αμερικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ