Ποια αυτοκίνητα βγάζουν τις λιγότερες βλάβες στα 100.000 χλμ.

Mazda CX-5 1

Η γερμανική έρευνα αξιοπιστίας αποτελεί έναν καλό οδηγό σε περίπτωση που σκέφτεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Βρίσκεστε σε αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και δεν ξέρετε ποιο να επιλέξετε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο; Σύμφωνα με τη γερμανική Dekra, μπορείτε να βασιστείτε στα παρακάτω μοντέλα, των οποίων η αξιοπιστία έχει επαληθευτεί για περισσότερα από 100.000 χλμ.

Υπάρχουν πολλές έρευνες αξιοπιστίας στο διαδίκτυο από διάφορους οργανισμούς. Η καλύτερη όμως μέθοδος για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για τα αυτοκίνητα, είναι να οδηγείς για χιλιάδες χιλιόμετρα και μετά να τα αποσυναρμολογείς. Και αυτό γιατί μόνο έτσι θα αποκαλυφθούν όλα τους τα προβλήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό ακριβώς κάνουν από το 2014 το γερμανικό περιοδικό Autobild σε συνεργασία με τη Dekra, την μεγαλύτερη εταιρεία ελέγχου και διαπίστωσης σφαλμάτων στη Γερμανία, με σκοπό να αποκαλύψουν τα πιο αξιόπιστα μοντέλα της αγοράς αυτοκινήτου.

Volvo XC60 1

Πάνω από 100 αυτοκίνητα έχουν περάσει ήδη από αυτές τις δύσκολες δοκιμές διαρκείας. Όπως είναι λογικό, δεν μπορούν όλα τα αυτοκίνητα να συμμετέχουν, αλλά τα μοντέλα της έρευνας αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της αγοράς αυτοκινήτου.

Κάθε μοντέλο δοκιμάζεται από ένα έως τρία χρόνια και κάθε βλάβη ή σφάλμα που παρουσιάζεται, καταγράφεται στα πρακτικά για την δημιουργία αναφοράς. Και όλα τα προβλήματα που βγάλει, μετράνε στο τελικό σκορ.

Τα στοιχεία των ερευνών αξιοπιστίας έχουν ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία στις μέρες μας, καθώς οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων δεν είναι σταθερές λόγω πληθωρισμού, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού να στρέφεται στα πιο προσιτά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 100.000 χλμ. αποτελούν μία καλή βάση για την έρευνα, με την κατάταξη που ακολουθεί να είναι ξεκάθαρη για το ποια αυτοκίνητα θα σας εξυπηρετήσουν χωρίς προβλήματα. Ειδικά όταν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν αποσυναρμολογηθεί μετά από τόση χρήση και μπορούν να εντοπιστούν διάφορες διαρροές ή σκουριές που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία.

Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με την Dekra

1. Audi A3 Sportback g-tron: 0 ελαττωματικά σημεία

Audi A3 Sportback

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία «ιδιαίτερη» έκδοση που καταναλώνει φυσικό αέριο, το συγκεκριμένο γερμανικό χάτσμπακ αποδείχθηκε βράχος αξιοπιστίας. Στα 100.000 χλμ. δεν παρουσίασε κανένα σφάλμα ή βλάβη, ενώ κατά την αποσυναρμολόγησή του δεν υπήρχαν ύποπτα σημεία.

2. BMW Z4: 2 ελαττωματικά σημεία

BMW Z4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την διάρκεια ολόκληρου του τεστ αντοχής, η Z4 δεν επισκέφθηκε ποτέ κάποιον επίσημο επισκευαστή για απρόοπτη βλάβη ή εργασία. Ακόμα και κατά την διάρκεια της αποσυναρμολόγησης, δεν εντοπίστηκαν προβλήματα φθοράς.

2. Audi A6 Avant sport 40 TDI S tronic: 2 ελαττωματικά σημεία

Audi A6 Avant

Πέρα από έναν αισθητήρα παρκαρίσματος που παρουσίαζε πρόβλημα και εμφάνιζε μηνύματα στον οδηγό, δεν παρουσίασε άλλα προβλήματα. Το οικογενειακό γερμανικό στέισον είχε γράψει 115.000 χλμ. μέχρι την ημέρα που αποσυναρμολογήθηκε.

2. SEAT Ateca 1.4 Eco TSI Style: 2 ελαττωματικά σημεία

SEAT Ateca
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί οδηγοί παραπονέθηκαν για πόνο στη μέση τους μετά από πολύωρη οδήγηση. Με αυτόν τον ένα βαθμό ποινής, χαλάει την υψηλή και αψεγάδιαστη απόδοσή του. Προς το παρόν όμως, το Ateca των 100.000 χλμ. δεν έχει αποσυναρμολογηθεί και συνεχίζει να γράφει ακάθεκτο να γράφει χλμ.

2. Audi A4 Avant: 2 ελαττωματικά σημεία

Audi A4 Avant

Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης του A4 Avant μετά από 100.000 χλμ. μας δείχνει την αξιοπιστία του γερμανικού μοντέλου. Δεν υπήρχαν προβλήματα ή λόγοι για παράπονα, ούτε με τα συστήματά τους, ούτε συνολικά με την ποιότητα κατασκευής.

2. VW T-Cross: 2 ελαττωματικά σημεία

VW T-Cross
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διένυσε 100.000 χλμ. χωρίς καμία βλάβη ή κάποιο σφάλμα. Κατά την αποσυναρμολόγησή του, παρατηρήθηκαν ορισμένα καφέ σημεία στον εμπρός και τον πίσω άξονα, τα οποία αφορούν διάβρωση επιφάνειας που είναι ακίνδυνη και δεν έχει καμία επίδραση στην απόδοση του μοντέλου. Ο κινητήρας, το σασμάν και ο συμπλέκτης ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

7. Suzuki Swift Sport: 3 ελαττωματικά σημεία

Suzuki Swift Sport

Το Swift Sport πέρασε το τεστ αξιοπιστίας χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνο ένα ελάττωμα παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της αποσυναρμολόγησης και αφορά σκουριά στα πλευρικά σημεία. Όπως αντιλαμβάνεστε η αντιδιαβρωτική προστασία ήταν ανεπαρκής. Χωρίς αυτό το ελάττωμα, το ιαπωνικό μοντέλο θα είχε λάβει υψηλότερη βαθμολογία.

7. Mazda CX-5 Skyactiv-D 184 AWD: 3 ελαττωματικά σημεία

Mazda CX-5 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το CX-5 πέρασε από την δοκιμή αξιοπιστίας χωρίς αξιοσημείωτα ελαττώματα και με κορυφαία απόδοση στο εργαστήριο. Εντοπίστηκε σε μικρό ποσοστό σκουριά στο πάτωμα του πορτμπαγκάζ, η οποία όμως είναι ακίνδυνη. Ο ντίζελ των 2,2 λίτρων δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα στα 100.000 χλμ.

7. BMW 320d Touring: 3 ελαττωματικά σημεία

BMW 3 Touring

Μερικά λειτουργικά σφάλματα κατά την καθημερινή χρήση, μερικά κατά την αποσυναρμολόγηση και η υψηλή τιμή, είναι τα μόνα που σημειώνονται στα αρνητικά του μοντέλου.

10. Mercedes-Benz A 220 d: 4 ελαττωματικά σημεία

Mercedes-Benz A-Class
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια ώριμη επίδοση. Η A 220 d έκανε πολλούς φίλους ως γρήγορο και άνετο αυτοκίνητο, ενώ κατά την αποσυναρμολόγηση δεν παρουσίασε καμία σοβαρή βλάβη. Η θέση που κατέλαβε, είναι επομένως, περισσότερο από άξια.

10. Toyota Prius IV: 4 ελαττωματικά σημεία

Toyota Prius

Τα μηχανικά μέρη δεν παρουσιάζουν αξιόλογη φθορά κατά την αποσυναρμολόγηση, ενώ η ανθεκτικότητα των υλικών της καμπίνας αξίζουν έπαινο για την εικόνα τους. Μόνο στις εσωτερικές κοιλότητες του αμαξώματος εντοπίστηκαν ελάχιστα ίχνη διάβρωσης.

10. VW Golf Sportsvan 1.4 TSI Highline: 4 ελαττωματικά σημεία

VW Golf Sportsvan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το οικογενειακό VW κάλυψε 100.000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η «δοκιμή» του για άλλα 50.000 χλμ. Και στα 150.000 χλμ. δεν άλλαξε πρόσωπο, ενώ εντοπίστηκαν μικρά σφάλματα.

10. Volvo XC60 D4 Summum FWD: 4 ελαττωματικά σημεία

Volvo XC60

Η ποιότητα λειτουργίας, οι χώροι και η υψηλή ποιότητα, είναι εντυπωσιακές, με το σουηδικό SUV να παρουσιάζει μικρά σφάλματα. Ο κινητήρας εξακολουθεί να είναι σε άριστη κατάσταση μετά από 100.000 χλμ., αλλά εντοπίστηκαν ορισμένα σημεία με διάβρωση στα χαμηλά σημεία του αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ