Αποχαιρετισμός στη Jaguar F-Type με τη σπάνια 75 Edition

Jaguar F-Type 75 Edition

Η Jaguar F-Type φτάνει στο τέλος της εποχής της, και για να γιορτάσει το γεγονός, μαζί με τα 75 χρόνια του εμβληματικού sportscar, η βρετανική εταιρεία ετοίμασε την «σκοτεινή» 75 Edition.

Η Jaguar έχει ήδη ανακοινώνει ότι η F-Type βρίσκεται στη δύση της, την ώρα που ανατέλλει και για την ίδια η νέα και λαμπρή εποχή της αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Όμως, το ιστορικό βάρος του αυτοκινήτου είναι τέτοιο, που δεν θα μπορούσε να φτάσει στο τέλος του χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το ιδιαίτερο είναι οι εκδόσεις 75 Editions της F-Type και της F-Type R. Έχουν εξειδικευμένο και αποκλειστικό χρωματισμό το μεταλλικό σκούρο πράσινο Giola Green, πληθώρα σημάτων με το σχέδιο τς σιλουέτας του εμβληματικού αυτοκινήτου, αλλά και γυαλιστερές μαύρες ζάντες 20 ιντσών.

Το εσωτερικό, που περιλαμβάνει το εξοπλιστικό πακέτο Black Pack, κοσμούν οι ταμπέλες από ανοξείδωτο ατσάλι και το σχέδιο της F-Type πάνω από την ψηφιακή οθόνη πολυμέσων, καθώς και το δέρμα Windsor στις επενδύσεις των καθισμάτων. Το ταμπλό έχει επιφάνεια σουέντ, ενώ πίσω από το τιμόνι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η F-Type 75 φιλοξενεί κάτω από το αμάξωμά της είτε τον δίλιτρο τετρακυλινδρο 300 ίππων, είτε τον πανίσχυρο πεντάλιτρο turbo V8 που αποδίδει 450 PS. Στην περίπτωση της F-Type R 75, όμως, ο δεύτερος ανεβαίνει στους 567 ίππους, με 700 Nm ροπής, με αποτέλεσμα το βρετανικό sportcar να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε σχεδόν 3,6 δευτερόλεπτα, και μέχρι τα 299 km/h τελικής ταχύτητας.

Τόση ισχύς δεν θα μπορούσε παρά να συνδυάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς Adaptive Dynamics της Jaguar, καθώς και το ενεργό πίσω διαφορικό. Ειδικά η έκδοση R 75 πάει ένα βήμα παραπέρα, με τροποποιημένους άνω συνδέσμους της ανάρτησης που αυξάνουν τη γωνία κάμπερ και κάνουν την ανάρτηση πιο σκληρή - και πιο αποδοτική στη γρήγορη οδήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τις τιμές της έκδοσης 75 Edition, στη Βρετανία πάντα, στην έκδοση F-Type P450 AWD 75 Coupe ξεκινούν από τις 89.000 ευρώ και φτάνουν στις 116.890 ευρώ για την P575 AWD R 75 Coupe. Η ανοικτή F-Type 75 κοστίζει από 101.000 μέχρι 122.790 ευρώ για την κορυφαία έκδοση R 75.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ