Η Geely μπαίνει στο «χορό» των ηλεκτρικών Pickup με το RADAR

Geely RADAR

Ο κινεζικός γίγαντας Geely αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του πρωτοτύπου Radar - του ηλεκτρικού Pickup που πρόκειται να παρουσιάσει μέσα στον Ιούλιο.

Η Geely, μητρική εταιρεία της Volvo και συνεργάτης της Mercedes, φιλοδοξεί με το Radar να πάρει ένα μερίδιο της ραγδαία αναπτυσσόμενης κυρίως στην αμερικανική αγορά κατηγορίας των ηλεκτρικών ημιφορτηγών - στην οποία μπαίνουν σταδιακά όλοι οι μεγάλοι Αμερικανοί κατασκευαστές, από την Tesla και τη Rivian μέχρι τη General Motors με τις διάφορες μάρκες της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ακρίβεια, η RADAR δεν αποκλείεται να αποτελέσει μια ξεχωριστή εταιρεία της Geely, που να επικεντρώνεται στην κατασκευή τέτοιου είδους οχημάτων. Το όνομα προκύπτει από τα αρχιγράμματα πέντε λέξεων, των Rational, Alone, Discovery, Accompany, Romantic (Ορθολογικό, Μόνο, Ανακάλυψη, Συνοδευτικό, Ρομαντικό).

Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου αυτού Pickup δείχνει μια σαφή λεπτότητα και φινέτσα στη διαχείριση του ρύγχους, με λεπτή γρίλια που διαθέτει μια λωρίδα χρωμίου στο κέντρο της, ανάμεσα από στιλάτα LED φωτιστικά σώματα. Παρόλα αυτά, στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα οι αεραγωγοί είναι αρκετά μεγάλοι και δυναμικοί.

Για την ακρίβεια, το εμπρός μέρος του RADAR θυμίζει ένα ήπιο SUV. Πιο πίσω, δυναμικά στοιχεία όπως οι λίγοι διογκωμένοι θόλοι των τροχών και τα πλαστικά περιμετρικά προστατευτικά τονίζουν τον off-road χαρακτήρα, ενώ η καρότσα του ημιφορτηγού είναι σχετικά μικρή. Η διαχείριση των πίσω φωτιστικών σωμάτων, με μια λεπτή φωτεινή γραμμή που τα ενώνει, είναι αντίστοιχης αισθητικής με των μπροστινών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν είναι στη σφαίρα της φημολογίας ότι το RADAR θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, και ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα SEA της Geely. Σε κάθε περίπτωση, η κινεζική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα τις λεπτομέρειές του μέσα σε αυτόν τον μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ