Από την Τρίτη του Πάσχα η καταβολή του επιδόματος στα καύσιμα

Καύσιμα

Η επιδότηση αφορά 3 εκατομμύρια δικαιούχους με οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ. Βήμα-βήμα η διαδικασία.

Λίγες μέρες υπομονή ακόμα καλούνται να κάνουν οι δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων, μιας και η εκταμίευση της ενίσχυσης θα δοθεί την Τρίτη του Πάσχα, όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κ. Πελώνη πρόσθεσε ότι η επιδότηση αφορά 3 εκ. δικαιούχους, οι οποίοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ υπενθύμισε τους δύο τρόπους με τους οποίους μπορεί να δοθεί το επίδομα.

α) Έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο smartphone
β) Κατάθεση του ποσού της επιδότησης καυσίμου στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπροσθέτως, όσοι επιλέξουν το smartphone τους για την έκδοση ψηφιακής κάρτας θα λάβουν επιπλέον μπόνους 5 ευρώ. Τα ποσά του επιδόματος διαμορφώνονται ως εξής:

Αυτοκίνητα
- 45 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (40 χωρίς το μπόνους)
- 55 ευρώ στα νησιά (50 χωρίς το μπόνους)
Μοτοσικλέτες
- 35 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (30 χωρίς το μπόνους)
- 40 ευρώ στα νησιά (35 χωρίς το μπόνους)

Η διαδικασία βήμα-βήμα

1. Ο δικαιούχος εισέρχεται με τους κωδικούς του στο Taxisnet στην πλατφόρμα gov.gr και δηλώνει το όχημα για το οποίο αιτείται επιδότηση, τον αριθμό του κινητού του, τη διεύθυνση e-mail του και το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού.

2. Διενεργείται η διασταύρωση των στοιχείων και οι αιτούντες λαμβάνουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της. Επίσης, ελέγχεται αν το όχημα του αιτούντος είναι ασφαλισμένο και έχουν πληρωθεί τα τέλη της κυκλοφορίας.

3. Η άυλη κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone και χρησιμοποιείται για ηλεκτρονικές συναλλαγές και ανέπαφα.

Το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος) και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ