Βενζινάδες μήνυσαν γειτονικό πρατήριο επειδή πουλούσε πιο φθηνή βενζίνη

USA gas stations

Οι ιδιοκτήτες δύο σταθμών καυσίμων στο προάστιο Waukesha του Milwaukee ζητούν από 80 χιλιάδες δολάρια από έναν κοντινό ανταγωνιστή τους, διότι έριχνε τις τιμές των καυσίμων για 40 μέρες.

Η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων είναι ένα βαρύ πλήγμα για τον αγκιστρωμένο στους πολυκύλινδρους κινητήρες και στα θηριώδη pickup αμερικανικό αυτοκινητικό ψυχισμό - και τώρα που η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ πλησιάζει το 1 ευρώ ανά λίτρο (και μάλιστα σε ορισμένες Πολιτείες το ξεπερνά!), έχουν αρχίζει διάφορες φασαρίες και αψιμαχίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από αυτές έγινε μεταξύ των ιδιοκτητών τριών γειτονικών πρατηρίων καυσίμων στη Waukesha του Wisconsin. Οι ιδιοκτήτες των δύο εξ αυτών, της ΒΡ και της Shell, κατέθεσαν αγωγή εις βάρος του πρατηρίου της Woodman's Food Market -μιας αλυσίδας τροφίμων που όμως συνοδεύει τα καταστήματά της και με πρατήριο καυσίμων- επειδή κατά την άποψή τους πουλούσε τη βενζίνη σε πολύ χαμηλή τιμή. Η ύψιστη αμερικανική τέχνη της σύνθεσης τραστ μάλλον αστόχησε λιγάκι εδώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο πρατηριούχοι ζητούν από τη Woodman's 80.000 δολάρια έκαστος, βασισμένοι στο Νόμο που απαγορεύει την πώληση αγαθών κάτω του κόστους. Τη μέρα που κατατέθηκε η μήνυση, η Woodman's πουλούσε το γαλόνι 3,59 δολάρια (ένα γαλόνι είναι 3,785 λίτρα, άρα με τα δικά μας δεδομένα 0,856 ευρώ / λίτρο).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια μέρα (21 Μαρτίου), τα περιφερειακά βενζινάδικα της περιοχής χρέωναν από 3,75 ως 3,99 δολάρια το γαλόνι. Τα πρατήρια της BP και της Shell που κατέθεσαν τη μήνυση πουλούσαν το γαλόνι για 3,89 και 3,79 δολάρια αντίστοιχα. Όμως, η μήνυση των δύο πρατηριούχων δεν αφορά αποκλειστικά στη συγκεκριμένη μέρα.

Σύμφωνα με το Newsweek, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η Woodman's διέθετε τα καύσιμα σε -κατά την άποψή τους- παράνομα χαμηλές τιμές για συνολικό χρονικό διάστημα 40 ημερών. Η υπεράσπιση της αλυσίδας Woodman's Food Market κατέθεσε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι τιμές πώλησης των καυσίμων της δεν ήταν κάτω του κόστους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ανταγωνισμός της είναι μια άλλη αλυσίδα τροφίμων-καυσίμων, η Costco, που έχει υποκατάστημα στα περίπου 10 χιλιόμετρα από το συγκεκριμένο πρατήριο της Woodman's. Το κατάστημα αυτό της Costco, στην περιοχή Pewaukee, διέθετε την ίδια μέρα (21/3) το γαλόνι βενζίνης σε τιμή 3,49 δολαρίων (0,832 ευρώ / λίτρο).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολιτεία του Wisconsin έχει σχετικά φθηνότερη βενζίνη από πολλές άλλες της χώρας. Ο μέσος όρος των ΗΠΑ είναι στα 4,31 δολάρια / γαλόνι (1,029 ευρώ / λίτρο), ενώ πρωταθλήτρια είναι η Καλιφόρνια όπου το λίτρο ξεπερνά κατ' αντιστοιχία το 1,5 ευρώ - και για το σκοπό αυτό η Πολιτεία αυτή θα προμηθεύσει κάθε οδηγό με κουπόνια καυσίμων μέχρι και 730 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ