Δείτε πώς κάνουν αόρατες τις πινακίδες των αυτοκινήτων -Το άγνωστο κόλπο για να αποφεύγουν τις κλήσεις

Πινακίδα κυκλοφορίας

Πονοκέφαλο προκαλούν στις αστυνομικές αρχές κάποια αυτοκόλλητα που χρησιμοποιούν οι λάτρεις της ταχύτητας για να γίνονται «αόρατοι».

Μόνο λίγοι δεν είναι οι οδηγοί οι οποίοι ορμώμενοι από την αγάπη τους για την ταχύτητα βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι. Φυσικά, γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, η οποία εφόσον γίνει αντιληπτή από τις αστυνομικές αρχές και τα τεχνικά μέσα που αυτή διαθέτει επισύρει υψηλό πρόστιμο.

Ο φόβος τους προστίμου, ωστόσο, δεν τους αποθαρρύνει, καθώς επινοούν συνεχώς νέους τρόπους προκειμένου να γίνονται «αόρατοι». Όπλο στη φαρέτρα τους αποτελούν κάποια τρικ απόκρυψης των πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ τους, με χαρακτηριστικό το κόλπο με το… μαγνητικό φύλλο που κολλάει στην πινακίδα αποκρύπτοντας ένα τμήμα της (δείτε εδώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο διάστημα μεγάλη δημοφιλία φαίνεται ότι γνωρίζει ένα ακόμα τρικ, το οποίο αφορά σε κάποιους αριθμούς υπό τη μορφή αυτοκόλλητων που τοποθετούνται στην πινακίδα, παραποιώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, για να εφαρμόσει το αυτοκόλλητο στην πινακίδα, πρέπει πρώτα ο οδηγός να καθαρίσει την επιφάνειά της. Στη συνέχεια, απλα, τοποθετεί τους αριθμούς-αυτοκόλλητα πάνω στην πινακίδα.

Αυτό που καθιστά τα εν λόγω αυτοκόλλητα ξεχωριστά, είναι ότι ενώ φαίνονται με γυμνό μάτι, δεν μπορούν να συλληφθούν από την κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και αν υπάρξει υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, το τεχνικό μέσο βεβαίωσης παραβάσεων θα «τραβήξει» εικόνες αποκλειστικά του αυτοκινήτου, καθώς η πινακίδα κυκλοφορίας του θα φαίνεται εντελώς κενή -ή μόνο εν μέρει, εφόσον έχει γίνει απόκρυψη ορισμένων αριθμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η παραποίηση των πινακίδων κυκλοφορίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Ειδικότερα, στο «Άρθρο 90» του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ορίζεται ότι απαγορεύεται για για οποιαδήποτε αιτία αντικατάσταση των πινακίδων με άλλες που δεν έχουν χορηγηθεί νόμιμα ή παραποίηση αυτών με οποιαδήποτε μορφή (τεμαχισμό, αλλαγή σχήματος ή γράμματος, κάμψη της πινακίδας κ.λπ.) ή μετάθεση από του ενός οχήματος σε άλλο ή κατασκευή από άλλον πλην του κατά τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα οριζόμενου και κατά τρόπο διάφορο, ως και η πώληση, αγορά και χρήση τέτοιων πινακίδων.

Οι παραβάτες της διάταξης της παραγράφου αυτής, ως και αυτοί που υποβάλλουν ψευδή στοιχεία, για τη λήψη ανταλλακτικών πινακιδίων για το σκοπό παράνομης χρησιμοποίησης τους, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ