Ανοιχτή πρόσκληση στην Tesla από τους Ιταλούς

Tesla Italy 1

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Ιταλίας, Matteo Salvini, ζήτησε από τον Elon Musk να επιλέξει την χώρα του για την κατασκευή εργοστασίου με τους ευνοϊκότερους όρους.

Ο Matteo Salvini προσκάλεσε τον ιδρυτή και CEO της Tesla, Elon Musk, να επενδύσει στην Ιταλία ανοίγοντας μία νέα μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως μάλιστα ανέφερε και ο κ. Salvini σε ένα webinar των προηγούμενων ημερών, ο Elon Musk είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες της εποχής.

Matteo Salvini
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μακάρι να μπορούσε να συνεργαστεί με την Ιταλία, για την Ιταλία, στην Ιταλία, και με δεδομένο ότι είμαι υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, θα ήθελα να δημιουργήσω έναν πόλο έλξης για ξένες επενδύσεις και κεφάλαια, με στόχο να γίνει η χώρα μας σημείο αναφοράς στην καινοτομία», ανέφερε ο κ. Salvini.

Η πρόσκληση της Ιταλίας στον Elon Musk να επενδύσει στην Ιταλία και να ανοίξει μονάδα παραγωγής εκεί, είναι ένας από τους πιο φιλόδοξους στόχους που έχει θέση η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Μάλιστα, ο κ. Salvini απευθυνόμενος προς τον κ. Musk με ένα πιο ανάλαφρο ύφος, είπε «Ξέρω ότι έχει κάποια προβλήματα στην Γερμανία».

Elon Musk

Πέρα όμως από την πρόσκληση προς τον Elon Musk, o Matteo Salvini έκανε αναφορά και στην γέφυρα που πρόκειται να χτιστεί στο στενό της Μεσσήνης, μεταξύ Ιταλίας και Σικελίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γέφυρα πρέπει να υλοποιηθεί, καθώς τα πλεονεκτήματα είναι πολύ μεγαλύτερα από το κόστος κατασκευής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπάρχουσα σύνδεση με το νησί της Σικελίας κοστίζει 6 δισ. ευρώ τον χρόνο και σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής κυβέρνησης, η απόσβεση του κόστους της γέφυρας θα γίνει σε περίπου ενάμιση χρόνο. Το κόστος της γέφυρας είναι κάτι λιγότερο από 10 δισ. ευρώ, ενώ το μήκος της θα φτάνει τα 3,3 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ