Αναρχία στα νησιά - Ανήλικοι οδηγούν χωρίς δίπλωμα

anilikoi nisia kontres xwris diploma

Στην τσιμπίδα των τμημάτων της τροχαίας της Λήμνου, της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου αρκετοί νεαροί που κάθονταν πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων και δίκυκλων, στερούμενοι αδειών ικανότητας οδήγησης.

Χάος, όπως φαίνεται, επικρατεί στα νησιά της χώρας και συγκεκριμένα σε όσα εντάσσονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μιας και πληθαίνουν τα περιστατικά ανομίας κατά την οδήγηση, με τους κατοίκους να ζουν συνεχώς υπό ένα καθεστώς φόβου ότι θα θρηνήσουν θύματα στους δρόμους.

Το σκηνικό ζούγκλας καταδεικνύουν ανάγλυφα οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τηρηθεί η τάξη στο οδικό δίκτυο των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, μέσα στις πρώτες ημέρες του Απριλίου, οι άνδρες της Τροχαίας έχουν προβεί στη σύλληψη 9 ατόμων, τα οποία βρέθηκαν να κάθονται πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτου ή δίκυκλου στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πέντε εκ των συλληφθέντων για οδήγηση χωρίς δίπλωμα ήταν ανήλικοι, γεγονός που σε ορισμένα περιστατικά βαραίνει και τους γονείς των οδηγών, με την ΕΛΑΣ να προχωρά και στις συλλήψεις των τελευταίων για το αδίκημα της παραμέλειας εποπτείας ανηλίκου.

Η διαφαινόμενη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ επεκτείνεται σε πολλά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αρχής γενομένης από τη Μυτιλήνη. Ειδικότερα, την Πέμπτη 31 Μαρτίου συνελήφθη ανήλικος Έλληνας ο οποίος οδηγούσε δίκυκλο χωρίς να έχει δίπλωμα. Στο ίδιο νησί, επίσης, συνελήφθησαν δύο γυναίκες -μια εκ των οποίων ανήλικη- οι οποίες κυκλοφορούσαν με δίκυκλο, στερούμενες άδειες ικανότητας οδήγησης, το Σάββατο 2 Απριλίου.

anilikoi nisia kontres xwris diploma
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιχείρηση της Τροχαίας Μυτιλήνης συνεχίστηκαν και την επομένη (Κυριακή 3 Απριλίου) όπου στην τσιμπίδα της ΕΛΑΣ έπεσε ημεδαπός που οδηγούσε αυτοκίνητο, όντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Προκλητική αδιαφορία στον ΚΟΚ έδειξε και ένας ημεδαπός στη Σάμο, ο οποίος το Σάββατο 2 Απριλίου έπεσε στα χέρια των ανδρών της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) του Τμήματος Τροχαίας Σάμου, οδηγώντας Ι.Χ. δίχως να έχει δίπλωμα στην κατοχή του.

Την προηγούμενη ημέρα (01-04-2022) δίχως άδεια ικανότητας οδήγησης συνελήφθη και ένας ακόμη ημεδαπός στη Χίο, ενώ ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και το διήμερο (4-5 Απριλίου) πάλι στη Μυτιλήνη, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, συνέλαβαν για παραβάσεις του ΚΟΚ τρία άτομα. Όλοι τους οδηγούσαν δίκυκλο χωρίς δίπλωμα, με τους δύο εξ αυτών να είναι ανήλικοι.

anilikoi nisia kontres xwris diploma
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον κύκλο της οδικής ανομίας - έτσι όπως αυτός αναδείχθηκε από το επιχειρησιακό έργο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου - ολοκλήρωσε ένας ανήλικος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη στη Μύρινα της Λήμνου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος αδείας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.

Εκατοντάδες περιστατικά καταπάτησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν και τον περασμένο μήνα, τον Μάρτιο του 2022. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο 13.091 ελέγχων βεβαιώθηκαν 1.512 παραβάσεις του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, οι έλεγχοι στα νησιά θα συνεχιστούν στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους και να εμπεδωθεί στους μετακινούμενους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ