Αναβιώνει στην Ιαπωνία το Toyota Land Cruiser 70

Toyota Land Cruiser

Μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το τετράγωνης σχεδίασης Toyota Land Cruiser 70 με το κοντό μεταξόνιο, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1984, επιστρέφει και στη χώρα που το γέννησε, την Ιαπωνία.

Το αειθαλές off-roader αποκαλύφθηκε πρόσφατα, σχεδόν όπως όταν αρχικά, αν και δεν είναι τόσο σπαρτιάτικο όσο στο παρελθόν. Το σημερινό διαθέτει σύγχρονα συστήματα, όπως Hill Start Assist Control και Downhill Assist Control. Εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, καθώς και με Active Traction Control.

toyota land cruiser 70
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, το πλαίσιο τύπου σκάλας συνδυάζεται και με ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού. Το αναγεννημένο 6θυρο SUV θα προσφέρεται με υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 2,8 λίτρων με ισχύ 201 ίππους και 502 Nm ροπής. Στην Αυστραλία διατίθεται με έναν V8 diesel, ενώ στα ΗΑΕ κυκλοφορεί και με ατμοσφαιρικό 4λιτρο V6 βενζινοκινητήρα. Σε κάποιες αγορές ίσως το δείτε σε 3θυρη, αλλά και σε pick-up έκδοση.

Εμφανισιακά το μοντέλο στην Ιαπωνία μπορεί να αγοραστεί και με εξωτερικό καθρέφτη στο αριστερό φτερό. Με δεδομένο πως τα αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη χώρα είναι δεξιοτίμονα, αυτό εξυπηρετεί στην επίλυση του προβλήματος των τυφλών σημείων.

toyota land cruiser 70 b

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κίτρινους προβολείς ομίχλης με LED. Η τιμή του αναστημένου Land Cruiser είναι 30.000 ευρώ περίπου. Εναλλακτικά, δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας μέσω της υπηρεσίας Kinto με χρηματοδότηση, αλλά θα σας κοστίσει σημαντικά περισσότερα χρήματα (γύρω στα 10.000 ευρώ επιπλέον). Η Toyota υπολογίζει πως θα πουλά 400 μονάδες περίπου κάθε μήνα στην εγχώρια αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ