Το πιο σπάνιο SUV που κατασκεύασε η Toyota -To "Hummer" των Ιαπώνων βγαίνει στο σφυρί

Το πιο σπάνιο SUV της Toyota σε δημοπρασία 2023

Το μεγαλύτερο off-roader που έφτιαξε ποτέ η Toyota και την ίδια στιγμή το πιο σπάνιο είναι το Mega Cruiser και ένα από αυτά τα ιαπωνικά θηρία δημοπρατήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Ένα από τα πλέον σπάνια Toyota είναι το Mega Cruiser, ένα όχημα ειδικού σκοπού που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ιαπωνική εταιρεία ως το απόλυτο off-roader της, αρχικά αυστηρά για στρατιωτική χρήση και ως "απάντηση" στο αμερικάνικο Hummer H1.

Το πιο σπάνιο SUV της Toyota σε δημοπρασία 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Mega Cruiser παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Οκτώβριο του 1993, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο και η παραγωγή του ξεκίνησε δύο χρόνια αργότερα, στα τέλη του 1995, ενώ ο ερχομός του 1996 σήμανε και την έναρξη των πωλήσεων.

Με το μήκος, το πλάτος και το ύψος να βρίσκονται στα 5.090, 2.170 και 2.075 χιλιοστά αντίστοιχα, το Mega Cruiser είναι 404 χλστ. μακρύτερο από το Hummer H1. Ωστόσο οι Ιάπωνες από ότι φαίνεται χρησιμοποίησαν ανώτερης ποιότητας μέταλλα με αποτέλεσμα το δικό τους απόλυτο off-roader να ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 850 κιλά λιγότερα από το μοντέλο της AM General.

Το πιο σπάνιο SUV της Toyota σε δημοπρασία 2023

Η παραγωγή του Mega Cruiser κράτησε από το 1995 έως και το 2001 και σε αυτά τα έξι χρόνια η Toyota κατασκεύασε μόλις 3.000 μονάδες. Η πλειοψηφία της παραγωγής των Mega Cruiser ήταν οι στρατιωτικές εκδόσεις του και εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία και την πυροσβεστική της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο η Toyota προχώρησε και στην παραγωγή αμιγώς πολιτικών εκδόσεων, η οποία πιστεύεται ότι περιορίστηκε στις 133 μονάδες, ενώ μόλις 12 από αυτά πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν ως αριστεροτίμονα.

Το πιο σπάνιο SUV της Toyota σε δημοπρασία 2023

Για την κίνηση του Mega Cruiser φροντίζει ο εν σειρά 15B-FTE turbo diesel κινητήρας της ιαπωνικής εταιρείας ο οποίος έχει χωρητικότητα 4,1 λίτρων, φέρει σύστημα άμεσου ψεκασμού και η απόδοσή του φτάνει τους 153 ίππους και τα 382 Nm ροπής στις 3.200 και 1.800 σ.α.λ. αντίστοιχα. Η κίνηση φτάνει και στους τέσσερεις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων της Aisin.

Άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν το Mega Cruiser να ξεχωρίζει και να δείχνει ασταμάτητο εκτός δρόμου είναι οι παράκεντροι με τους τροχούς άξονες μετάδοσης, όπως είναι εκείνοι που φέρει το Unimog, τα τρία διαφορικά, το σύστημα τετραδιεύθυνσης αλλά και το σύστημα που φουσκώνει και ξεφουσκώνει τα ελαστικά, σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις κίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το πιο σπάνιο SUV της Toyota σε δημοπρασία 2023

Η σπανιότητα του πολιτικού Mega Cruiser , που έφερε στον εξοπλισμό του ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές αλλά και air condition, το κάνει ένα από τα πλέον περιζήτητα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας ως το απόλυτο off-roader που έχει κατασκευάσει. Μάλιστα στο παρελθόν ένα από αυτά πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί ποσού κοντά στα 300.000 ευρώ.

Την ίδια τύχη δεν είχε το εικονιζόμενο Mega Cruiser. Με 168.000 χλμ. στο οδόμετρό του και εκ νέου βαμμένο σε λευκό χρώμα τον Οκτώβριο του 2022, το συγκεκριμένο μοντέλο δημοπρατήθηκε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Είχε ως υψηλότερο ποντάρισμα τα 79.000 ευρώ, ένα ποσό που τελικά δεν ήταν αρκετό για να πείσει τον τωρινό ιδιοκτήτου να το αποχωριστεί.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ