Αυτό είναι το αναβαθμισμένο Toyota Yaris Hybrid -Με νέα, ισχυρότερη έκδοση

Toyota Yaris

Στην αναβάθμιση του γνωστού σε όλους Toyota Yaris προχώρησαν οι Ιάπωνες, παρεμβαίνοντας τόσο στις εξοπλιστικές όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων αγοραστών.

Μια νέα, ισχυρότερη υβριδική έκδοση και πλήθος εξοπλιστικών αναβαθμίσεων απέκτησε το γνωστό σε όλους Toyota Yaris. Το ιαπωνικό best seller θα συνεχίσει την εμπορική πορεία του στις αγορές της γηραιάς ηπείρου έχοντας δεχθεί ουσιαστικές αναβαθμίσεις, οι οποίες το καθιστούν ακόμα πιο ανταγωνιστικό.

Οι σημαντικότερες από αυτές είναι πέρα από κάθε αμφιβολία εκείνη της προσθήκης μιας νέας, ισχυρότερης υβριδικής έκδοσης, η οποία ονομάζεται «Hybrid 130» και μαρτυρά την αύξηση της απόδοσης του self charging υβριδικού συνόλου στους 130 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
toyota yaris 2023

Οι 15 επιπλέον ίπποι προκύπτουν από την ενσωμάτωση ενός ισχυρότερου ηλεκτρικού μοτέρ και την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου. Σύμφωνα με την Toyota, η έκδοση Hybrid 130 του επικαιροποιημένου Yaris είναι αισθητά ταχύτερη στις επιταχύνσεις εν κινήσει, την ίδια στιγμή που η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται στα 9,2 δευτερόλεπτα ή αν προτιμάτε μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα σε σχέση με την έκδοση των 115 ίππων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην γκάμα του αναβαθμισμένου Toyota Yaris θα διατηρηθεί και η μέχρι σήμερα γνωστή υβριδική έκδοση των 115 ίππων, η οποία φυσικά έχει επικαιροποιήσει τις εξοπλιστικές προδιαγραφές της.

toyota yaris 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το ανανεωμένο Toyota Yaris εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα αυτόνομης πέδησης, το οποίο έχει την ικανότητα να εντοπίζει και δίκυκλα, όπως άλλωστε και με τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης η οποία ακινητοποιεί αυτόνομα το όχημα όταν εντοπίσει ότι ο οδηγός έχει χάσει τις αισθήσεις του ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο.

Τέσσερις διαφορετικές επιλογές προσφέρονται για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Πιο συγκεκριμένα, στις κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου, η κεντρική οθόνης αφής ξεκινά από τις 9 ίντσες και φτάνει έως και τις 10,5 ίντσες, ενώ αντιστοίχως ο πίνακας οργάνων μπορεί να φτάσει έως και τις 12,3 ίντσες.

toyota yaris 2023

Τέλος, το αναβαθμισμένο Toyota Yaris προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του ψηφιακού κλειδιού όπως και τον χειρισμό κάποιον βασικών υποσυστημάτων, όπως αυτό του κλιματισμού, από απόσταση και μέσω εφαρμογής που προσφέρεται για smartphones.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του αυτοκινήτου, το νέο χρώμα αμαξώματος Nepture Blue και οι ανασχεδιασμένες ζάντες των 17 ιντσών δίνουν τον τόνο, ενώ ανάλογης έκτασης είναι και οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ώστε να αναβαθμιστεί ο διάκοσμος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

toyota yaris 2023

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει η διάθεση του ανανεωμένου Toyota Yaris στην ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο, οι παραγγελίες του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ