Τοπικό… sold out για το Toyota GR Yaris

Toyota Gr Yaris

H αδυναμία της Toyota στη μακρινή Αυστραλία να καλύψει τη ζήτηση για το πανίσχυρο GR Yaris οδήγησε στη διακοπή της διάθεσής του στην τοπική αγορά.

Έναν ευχάριστο πονοκέφαλο καλείται να αντιμετωπίσει η Toyota καθώς η ζήτηση για την κορυφαία έκδοση του Yaris είναι τέτοια που δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Αυστραλίας, όπου το Yaris των 261 ίππων έχει κάνει… φτερά αναγκάζοντας τους ιθύνοντες της ιαπωνικής φίρμας να διακόψουν τη διαδικασία των παραγγελιών τόσο για την «απλή» έκδοση του αυτοκινήτου όσο και για την αναβαθμισμένη, η οποία φέρει τα διακριτικά «Rallye».

Η πορεία του GR Yaris στην Αυστραλία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2020 με τη διάθεση των πρώτων 1.000 αντιτύπων στην προνομιακή τιμή των 39.950 δολαρίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα ώστε επέλθει το sold out, γεγονός που ανάγκασε την Toyota να υποσχεθεί ότι θα φέρει στην αγορά της Αυστραλίας αλλά 2.000 αυτοκίνητα ώστε να καλύψει τη ζήτηση.

Σήμερα το Toyota GR Yaris προσφέρεται στην τοπική αγορά έναντι 49.500 δολαριών ή 54.500 δολαρίων αν επιλέξει κανείς την αναβαθμισμένη έκδοση Rallye, η οποία περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και στους δύο άξονες και ζάντες αλουμινίου της BBS.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι η τιμή του μικρού και... ταπεινού Yaris των 261 ίππων αυξήθηκε και μάλιστα αρκετά, φτάνοντας από τα 39.950 δολάρια στα 49.500 δολάρια, δεν έχει πτοήσει τους υποψήφιους αγοραστές του, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί να περιμένουν και μάλιστα αρκετά μέχρι η Toyota να βρει τον τρόπο να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ