Νέα, περιορισμένης παραγωγής έκδοση για την Toyota Supra

Toyota GR Supra Jarama Racetrack

Η Toyota αποκάλυψε μια νέα έκδοση για την Supra, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 90 μονάδες και θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Ευρώπη.

Η νέα έκδοση της Supra ονομάζεται «Jarama Racetrack Edition» και, όπως δείχνει και η ονομασία της, αποτείνει φόρο τιμής στην πίστα της Jarama στην Ισπανία, εκεί όπου η νέα γενιά της Supra για πρώτη φορά οδηγήθηκε από δημοσιογράφους αυτοκινήτου πριν από λίγα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα ειδικά της χαρακτηριστικά, η νέα έκδοση της Supra ξεχωρίζει αρχικά με την εξωτερική της βαφή Horizon Blue, η οποία συνδυάζεται με 19άρες μαύρες ζάντες αλουμινίου και κόκκινες δαγκάνες φρένων ακριβώς από πίσω τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Supra GR

Στο εσωτερικό, συναντούμε μαύρη ταπετσαρία σε αλκαντάρα, που συνδυάζεται με μπλε ραφές σε χρωματική αντιστοιχία με το αμάξωμα. Το ταμπλό, διαθέτει επίσης μια σπορ επένδυση από ανθρακονήματα, περιλαμβάνοντας ακριβώς μπροστά από τον συνοδηγό μια ένδειξη με το αριθμό παραγωγής του κάθε μοντέλου (π.χ. 1/90), αλλά και ένα μικρό σχεδιάγραμμα της πίστας.

Επιπλέον αυτών, η νέα Supra Jarama Racetrack Edition εφοδιάζεται με ένα ειδικό δορυφορικό σύστημα καταγραφής γυρολογίου που συνδυάζεται με 3D χάρτη, ενώ διαθέτει και πλήρη συνδεσιμότητα μέσω του Supra Connect. Ενισχυμένο είναι και το πακέτο συστημάτων ασφαλείας, αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ενεργό cruise control, σύστημα που αναγνωρίζει τυχόν πεζούς μπροστά από το αυτοκίνητο κ.α.

Toyota Supra GR
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα έκδοση της Toyota Supra συνδυάζεται αποκλειστικά και μόνο με τον 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 335 ίππων. Το κιβώτιο με το οποίο συνεργάζεται το μοτέρ αυτό είναι ένα 8άρι αυτόματο, το οποίο στέλνει τη δύναμη και ροπή στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου. Προς το παρόν δεν είναι γνωστές οι τιμές της νέας έκδοσης, που πάντως αναμένεται να ξεκινήσει τη διάθεσή της την ερχόμενη άνοιξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ