Αναβάθμιση για τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron

Audi Q4

Η Audi αναβαθμίζει τεχνολογικά τα μικρότερα ηλεκτρικά της μοντέλα, με ένα update που θα ισχύσει και για τα αυτοκίνητα που ήδη έχουν πωληθεί.

Η αναβάθμιση ισχύει ήδη για τα νέα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron που παράγονται στο εργοστάσιο της γερμανικής μάρκας, ενώ όπως προείπαμε θα ισχύσει και για τα αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους, με τους ιδιοκτήτες τους σύντομα να καλούνται από έναν dealer της Audi ώστε να προβούν στην αναβάθμιση.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου software update αφορά στη φόρτιση της μπαταρίας, που πλέον μπορεί να υποστηρίξει φόρτιση έως και 135 kW από DC φορτιστή, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi Q4

Επίσης, οι ιδιοκτήτες θα έχουν στη διάθεσή τους τη νέα λειτουργία προστασίας της μπαταρίας, μέσω της οποία θα μπορούν να θέσουν αυτόματα το όριο φόρτισης στο βέλτιστο 80%.

Το νέο update περιλαμβάνει και ένα νέο σύστημα θερμικής διαχείρισης της μπαταρίας, που λαμβάνει πλέον υπόψιν και την εξωτερική θερμοκρασία, ώστε να διατηρήσει περισσότερο τη «ζωή» της μπαταρίας.

Audi Q4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, όταν ο ιδιοκτήτης φορτίζει στο σπίτι ή στο δρόμο, μπορεί να θέσει τη νέα λειτουργία φόρτισης επιθυμητού χρόνου κατά την οποία αυτόματα το σύστημα θα ξεκινήσει τη φόρτιση σε στιγμές και χρόνο που είναι φθηνότερη η χρέωση π.χ. τη νύχτα. Επίσης, όταν ο οδηγός επιλέξει το σύστημα προθέρμανσης της καμπίνας πριν μπει στο αυτοκίνητο, τότε η απαιτούμενη ενέργεια λαμβάνεται πλέον από το wallbox ή το φορτιστή ώστε να μην αντλείται ενέργεια από τη μπαταρία.

Στα υπόλοιπα στοιχεία της αναβάθμισης περιλαμβάνονται και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης για διάφορες λειτουργίες της καμπίνας όπως είναι ο κρυφός φωτισμός ή η φωτογραφία που φαίνεται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Επίσης, ενσωματώνεται και η ψηφιακή βοηθός Amazon Alexa στην περίπτωση του πακέτου Audi connect navigation and information plus.

Audi Q4

Τέλος, όλα τα νέα Audi Q4 e-tron θα φέρουν για πρώτη φορά και τη δυνατότητα απομακρυσμένων update (wireless over-the-air), ώστε να μην απαιτείται το αυτοκίνητο να πηγαίνει στους dealer της Audi για τις αναβαθμίσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ