Η Alpine A110 S Enstone Edition έχει την υπογραφή -και τα ανθρακονήματα- της Alpine F1

Alpine A110 S Enstone Edition

Τα μόλις 300 αντίτυπα αυτής της σπάνιας έκδοσης της Alpine A110 S διαθέτουν πληθώρα ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων κατασκευασμένα στο Enstone από την ομάδα της Formula 1.

Η Alpine F1 μπορεί να χρησιμοποιεί κινητήρες που κατασκευάζονται από τη Renault στο Viry της Γαλλίας, όμως τα μονοθέσιά της σχεδιάζονται, εξελίσσονται αεροδυναμικά και δημιουργούνται στο εργοστάσιο της ομάδας στο Enstone της Βρετανίας - στην περίφημη «silicon valley» της Formula 1 στην κεντρική Αγγλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το εργοστάσιο αυτό πήρε το όνομά της η νέα -από τις πολλές, πλέον- ειδική έκδοση της Alpine A110 S, η ονομαζόμενη A110 S Enstone Edition, που θα βγει σε μόλις 300 αντίτυπα που θα πουληθούν στη Βρετανία και στη Γαλλία με τιμή 85.000 ευρώ.

Η σπάνια αυτή Α110 S θα κατασκευάζεται μεν στο εργοστάσιο της Alpine στη Διέππη της Νορμανδίας, αλλά με πληθώρα εξαρτημάτων κυρίως του εσωτερικού της που θα παράγει η Alpine F1 στην απέναντι πλευρά της Μάγχης - χρησιμοποιώντας τα ίδια μηχανήματα με τα οποία κατασκευάζει τα ανθρακονημάτινα τμήματα των μονοθεσίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό τον τρόπο η γαλλική εταιρεία γιορτάζει τη διπλή της βάση στη Γαλλία και στη Βρετανία, και για το σκοπό αυτό θα παρουσιάσει την A110 S Enstone Edition στο πλαίσιο του GP του Silverstone αυτό το τριήμερο (7-9 Ιουλίου).

Τα νέα ανθρακονημάτινα μέρη του εσωτερικού της A110 S Enstone Edition είναι το περίβλημα του ψηφιακού πίνακα οργάνων και το κεντρικό ταμπλό. Συνδυάζονται με μια αριθμημένη πλάκα με τον αριθμό του αντιτύπου και ανάλογες ραφές στα αγωνιστικού τύπου καθίσματα της Sabelt.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκδοση αυτή δεν έχει το φανταχτερό μπλε του μονοθεσίου Alpine A523, αλλά το πιο διακριτικό γκρι ματ που κάνει διχρωμία με τη μαύρη οροφή - στην οποία, στις δεξιοτίμονες εκδόσεις που προορίζονται για τη Βρετανία, διαγράφεται με μαύρες γυαλιστερές γραμμές η σημαία της χώρας.

Η Alpine A110 S Enstone Edition συνδυάζεται με μαύρες ματ ζάντες 18'' και ασημένιες δαγκάνες φρένων της Brembo, ενώ προαιρετικά διατίθεται και με το επιπλέον αεροδυναμικό κιτ που προσφέρεται ως έξτρα σε όλες τις εκδόσεις της A110 S.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί μοιράζεται και τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων -που έχει και η ηπιότερη GT και η πιο σκληροπυρηνική R- ο οποίος στέλνει τους 300 ίππους του στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Κατά συνέπεια, οι επιδόσεις πρέπει να είναι παρεμφερείς με της Α110 S: 0-100 km/h σε 4,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 260 km/h.

Η A110 S Enstone Edition κοστίζει στη Γαλλία 85.000 ευρώ, δηλαδή 10.500 ευρώ παραπάνω από την απλή Α110 S. Στην κορυφή παραμένει η ελαφρύτερη και ισχυρότερη Α110 R, που τιμάται 110.000 ευρώ και διαθέτει πολύ ευρύτερο φάσμα ανθρακονημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ