Alpine A110 R: Αυτή είναι η νέα και πιο hardcore έκδοση (+video)

Νέα Alpine A110 R 2023, νέα έκδοση

H Alpine προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας και κορυφαίας έκδοσης A110 R, που παρουσιάζεται ελαφρύτερη και ακόμη πιο σπορ έναντι της A110 S.

Η νέα έκδοση Α110 R του σπορ coupe της γαλλικής εταιρείας προσφέρει σύμφωνα με την Alpine βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με την A110 S και προσφέρεται για ακόμη πιο δυνατές συγκινήσεις σε περιβάλλον πίστας χάρη στη δουλειά που έχει γίνει στη μείωση του συνολικού βάρους αλλά και τη βελτίωση της αεροδυναμικής της απόδοσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πρώτη φορά στη γκάμα της A110 η νέα έκδοση φέρει μέρη, τα οποία έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά γι΄αυτή όπως είναι το εντυπωσιακό καπό, το πίσω παράθυρο αλλά και ο διαχύτης.

Με αυτή τη νέα έκδοση κύριος στόχος των Γάλλων ήταν να βελτιώσουν την απόδοση της A110 σε κάθε συνθήκη χωρίς να προχωρήσουν σε επεμβάσεις στον υπετροφοδοτούμενο κινητήρα του 1,8 λίτρου, αλλά με μια γενναία μείωση στο συνολικό βάρος. Αν σκεφτεί κανείς ότι η A110 S είναι ήδη ένα πολύ ελαφρύ αυτοκίνητο, οι άνθρωποι της Alpine έκαναν εκτενή δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα δείχνει μια μείωση του βάρους της τάξης των 32 κιλών με το συνολικό βάρος να πέφτει τώρα στα 1.082 κιλά.

Η αεροδυναμική απόδοση της Apline 110R βελτιώθηκε χάρη στην εμπειρία που έχει αποκομίσει η γαλλκή εταιρεία από την εμπλοκή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 με τις κύριες αλλαγές να εστιάζουν στην ανασχεδίαση του εμπρός σπόιλερ, του πατώματος αλλά και του διαχύτη στο πίσω μέρος, ενώ τα περισσότερα νέα μέρη είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα έχει αυξηθεί και το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο στον πίσω άξονα κατά 29 κιλά έναντι της A110 S, ενώ μειώμένη παρουσιάζεται και η αεροδυναμική αντίσταση κατά 5%. Το τελευταίο ανέβασε σε νέα επίπεδα και την τελική ταχύτητα στα 285 χλμ./ώρα., κάτι που οφείλεται εν μέρει και στην μεγάλη πίσω αεροτομή, η οποία φέρει νέες βάσεις, έχει μικρότερη κλίση και έχει τοποθετηθεί πιο πίσω σε σχέση με εκείνη της A110 S. Νέες και μεγαλύτερες είναι επίσης οι αεροδυναμικά σχεδιασμένες ποδιές.

Στη μείωση της αδράνειας και στις ταχύτερες αλλαγές κατεύθυνσης συνεισφέρουν και οι νέες και σαφώς ελαφρύτερες ζάντες που έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα, όπως και το νέο καπό αλλά και το νέο πίσω παράθυρο, το οποίο αποτελεί στο σχεδιαστικό highlight του πίσω μέρους της A110 S.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αλλαγές των Γάλλων συνεχίζονται και στην ανάρτηση που φέρει αναθεωρημένο set up και χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 χλστ. Οι αντιστρεπτικές είναι σκληρότερες έναντι της έκδοσης S, ενώ τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ επιτρέπουν στον οδηγό να χαμηλώσει την A110 S επιπλέον 10 χλστ., εφόσον το επιθυμεί.

Τα φρένα έχουν επίσης βελτιωθεί με τους δίσκους των 320 χλστ. της Brembo να ψύχονται πλέον πιο αποδοτικά χάρη στους νέους αεραγωγούς που έχουν τοποθετηθεί. Για τα φρένα οι άνθρωποι της Alpine κάνουν λόγο για βελτίωση της απόδοσης κατά 20% αναφερόμενοι φυσικά και στην διάρκεια της αντοχής τους.

Η αύρα από τους αγώνες είναι έντονη και στο εσωτερικό της κορυφαίας έκδοσης της A110 με τα νέα καθίσματα που προέρχονται από τη Sabelt, να είναι επίσης από carbon και να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη μείωση του βάρους. Τα κλασικά χερούλια έχουν αντικατασταθεί από κόκκινους ιμάντες ενώ οι πόρτες και το ταμπλό φέρουν επενδύσεις μικροϊνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το μοτέρ, ο εν σειρά 4κύλινδρος του 1,8 λίτρου εξακολουθεί να αποδίδει 300 ίππους και 340 Nm ροπής στις 2.400-6.000. σ.α.λ. Με τη μείωση του βάρους τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική φτάνει πλέον στα 285 χλμ./ώρα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ