Αλλάζει το πλαίσιο εποπτείας σε όλα τα ΚΤΕΟ

Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων και ΚΤΕΟ. Ποια είναι τα πρόστιμα 2022

Αντιμετώπιση ισχυρών ενδείξεων και φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς στον κλάδο, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Οι αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ πέραν του νέου διοικητικού συμβουλίου αποκάλυψαν και τη στενή συνεργασία του κλάδου με το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό το δ.σ. του ΠΣΙΚΤΕΟ βρίσκεται σε στενή συνργασία με το ΥΠΥΜΕ για την αναμόρφωση του πλαισίου εποπτείας Δημοσίων & Ιδιωτικών ΚΤΕΟ για την αντιμετώπιση ισχυρών ενδείξεων και φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς στα ΚΤΕΟ, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία αλλά και οι υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης συζητείται η αναγκαία αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου ελέγχων ΚΤΕΟ συμβατικών & ηλεκτρικών οχημάτων ενώ παράλληλα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει και η ανάδειξη της σημασίας του θεσμού και του βασικού ρόλου των ελληνικών ΚΤΕΟ στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας.

Την ίδια στιγμή υποχρεωτική θεωρείται η ενημέρωση και εκπαίδευση των οδηγών της χώρας μας, για ζητήματα τεχνικού ελέγχου συνδεδεμένα άρρηκτα με την οδική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων κατά την κυκλοφορία οχημάτων.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης την υποστήριξη των επιχειρήσεων των μελών σε θέματα νομικά, εποπτικά και εκπαίδευσης προσωπικού σε νέες τεχνολογίες και συστήματα εξυπηρέτησης πελατών αλλά και την εκπροσώπηση του κλάδου σε φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε και εγκρίθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων καθώς επίσης και οι στόχοι στο πλαίσιο δράσης 2024-2027.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΚΑΣ (Αθήνα)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΔΑΧΟΣ (Πάτρα)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ (Κόρινθος)

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ (Εύβοια)

ΤΑΜΙΑΣ: ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Θεσσαλονίκη)

ΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ (Κέρκυρα)

ΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (Αθήνα)

Τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ (Τρίπολη)

ΜΕΛΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΗΤΑΣ (Τρίκαλα)

ΜΕΛΟΣ: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ (Αθήνα)

ΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ (Θεσσαλονίκη)

ΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΝΑΚΑΣ (Ναύπλιο)

ΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Πύργος)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ